שתף קטע נבחר

מתגייסים לאתר את המשפחה של זרי

עשרות שיחות טלפון התקבלו אתמול במערכת "ידיעות אחרונות" בעקבות פרסום סיפורה של זרי בן-ארזה, תושבת מרוקו המחפשת את משפחתה שעלתה בשנת 1963 לישראל. אחת מהן הגיעה מנציגי הסוכנות היהודית. "ננסה לאמת את הסיפור שלה ולסייע לה", הם הבטיחו. "הפעלנו את הקשרים שלנו במרוקו, והאנשים שלנו שם ינסו למצוא עדויות"

אתמול נחשף סיפורה של זרי בן-ארזה ב"ידיעות אחרונות". היא סיפרה שכאשר הייתה בת 9 עזבה משפחתה את קזבלנקה ועלתה לישראל, אך היא אבדה במהלך ההמתנה להסעה ואומצה על-ידי משפחה ערבית. עכשיו היא מבקשת למצוא את בני משפחתה ולעלות לארץ.

 

חוקרים פרטיים התקשרו והתנדבו לסייע, ורבים מבני העדה מסרו קצות חוט שונים לגבי משפחות העונות על התיאור בידיעה, אולם עד עתה טרם אותרה משפחתה של בן-ארזה. בסוכנות היהודית, שסיפורה האנושי נגע לליבם, החליטו אתמול להעמיד את הטיפול בפרשה בצמרת סדר העדיפות ונרתמו

לסייע לה. אריאל דיפורטו, האחראית על דסק עולי אירופה וצפון אפריקה, יצרה אתמול קשר טלפוני עימה. "שמה המדויק הוא זרי בלעריז'ה, שם ערבי שהיה נפוץ גם בקרב יהודים שגרו בין המוסלמים בכפרים בעומק מרוקו", סיפרה דיפורטו.

 

"היא לא זוכרת הרבה מילדותה, אבל היא סיפרה לי שהיא גרה עם משפחתה בכפר בדרום מרוקו, שנקרא קרע זרר'נה. זה כפר נידח שמכונה גם "עיר הוורדים", כי בו מגדלים את כל הוורדים בדרום מרוקו. היא זוכרת אוטובוסים שבאו בחשאי ולקחו את המשפחה שלה לקזבלנקה, והיא נשארה מאחור.

 

"נתקלתי כבר בהרבה סיפורים כאלה מאותה תקופה. היו גם חטיפות של ילדים. השם של אמה, תמו, הוא שם מרוקאי יהודי למהדרין", הוסיפה דיפורטו. "אנחנו ננסה לאמת את הסיפור שלה ולסייע לה. בדקנו גם בארכיון הציוני לעלייה של הסוכנות, אבל לא מצאנו שם רמז למשפחה שלה. הפעלנו את הקשרים שלנו במרוקו, והאנשים שלנו שם ינסו למצוא עדויות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
זרי בן-ארזה זרי בן ארזה קזבלנקה מרוקו
צילום: איי אף פי
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים