שתף קטע נבחר

אז מה תשתו, תה או קפה?

הקיץ החם והלח נחת עלינו, והוא מקשה את החיים לחובבי המשקאות החמים. אם אתם לא יכולים בלי תה, קפה או שוקו, סובלים מהחום ורוצים לשתות קצת אלכוהול, לגיא קידר יש פתרון מושלם בשבילכם

קפה קר - למבוגרים בלבד

 

אני אוהב קפה, חולה על קפה אם הוא טוב. אני אוהב אותו כאספרסו, קצר או ארוך, סמיך, ארומטי ומריר. אבל בעוד שאני נהנה ללגום את האספרסו חם, רותח, גם בבקרי הקיץ המהבילים, לילות הקיץ החמים והשרביים, בהם האויר עומד מלכת, שמקשים עלי את שתייתו ואף גורמים לי לוותר עליו.

 

מסיבה זו התכנסנו, אני וחברי, בקיץ האחרון של המילניום הקודם, בקפה "באצ'ו" אשר בתל אביב, וניהלנו סיעור מוחות אחר מה שמאוחר יותר יוכתר כ"מרענן הרשמי" של אותו הקיץ. המטרה – מציאת משקה שיתאים מנת אספרסו טובה למזג אויר שאינו מסביר פנים לתוצר הרותח של המכונה. התוצאה – "קליינר 2000" (השם נבחר ברוח התקופה) – מנת

 אספרסו שהוגשה בכוס אולד פשיונד, מלווה בקוביות קרח גדולות ומצננות, ובמעט מי סוכר להמתקה. משב הרוח הרענן היכה עד מהרה גלים בקרב מכורי האספרסו והמשקה הפך למנה מומלצת ונצרכת בקרב יושבי הבאצ'ו הקבועים.

 

שנים חלפו, האלף השלישי לספירה החל, ועם התחלפותם של מרבית עובדי הבאצ'ו, ומקצת מיושביו, נשכח גם ה"קליינר 2000" והפך ללא יותר מזיכרון מתוק ומרענן. אבל הקיץ חזר והצורך במשקה מעורר וממריץ שב והתעורר. החלטתי לחזור אל ה"קליינר 2000", אלא שהפעם החלטתי להוסיף לו גם אלכוהול. התוצאה, בעיקר בשל כמות הנוזל בטמפרטורת החדר (קרי – האלכוהול הנבחר) שנוספה למשקה, קרה ומרעננת פחות. מצד שני - היא מכילה אלכוהול.

 

את ה"קליינר 2005" יצרנו בשני אופנים. הראשון, קרוב יותר אל המקור ואל מראהו הקשוח קמעה, מבוסס על הקורטו האיטלקי, ומועשר בפרנג'ליקו – ליקר אגוזי בר אשר מקורו בצפון איטליה. לשני, סמיך, בהיר ועדין יותר הוספנו אייריש קרים. אז איך מכינים אותן? ובכן-

 

  • "קליינר 2005" על בסיס פרנג'ליקו - מכינים מנת אספרסו איכותית ומוזגים לכוס אולד פשיונד ובה מספר קוביות קרח גדולות. מוסיפים 3/4 שוט פרנג'ליקו ומערבבים בתנועה סיבובית.

 

  • "קליינר 2005 על בסיס אייריש קרים" - מכינים מנת אספרסו (ארוכה הפעם) וממשיכים באותה הדרך, אלא שאת הפרנג'ליקו מחליפים ב-3/4 שוט אייריש קרים.

 

אגב, היות ושתי הגרסאות מכילות ליקרים מתקתקים, אין צורך בהוספת מי סוכר.

 

שוקו קר - הגירסה המשכרת

 

גם שוקו קר הולך נפלא עם אלכוהול. השילוב המושלם של שוקו חם ורום לבן – אחד מהמשקאות שכל חובב סקי שגלש במורדות האלפים מכיר ומעריך, מוכר וידוע. בשביל הגירסה הקיצית משתמשים בכפית של אבקת שוקו וממיסים במים חמים. מוסיפים חלב קר, מערבבים היטב או מקציפים ומוזגים לכוס זכוכית גבוהה ובה קוביות קרח או קרח כתוש. מוסיפים את שוט הרום ושוכחים לרגע כי עד לחופשת הסקי (או הסנובורד) הבאה, יש מספר לא מועט של חודשי עבודה.

 

תה שמסובב את הראש

 

ולבסוף כמובן, התה. למשקה, אשר מבצע לאחרונה קאמבק רציני במחוזותנו, בין היתר בשל שלל הטעמים והתערובות המוצעים בשוק, וכמובן ההחדרה המסיבית של תה לא מעובד בתפזורת, יש גרסאות קיץ מעולות ומרעננות, וגם להן ניתן להוסיף עוקץ באמצעות אלכוהול. תה קר אלכוהולי שכזה ניתן להכין כך:

 

חולטים שקיק תה "אינגליש ברקפסט" בספל עם מים רותחים למספר דקות. ממלאים 2/3 כוס גבוהה בקוביות קרח ומוזגים את התה לתוכה. מוסיפים שוט וודקה או רום איכותי וממלאים בקרח עד לסוף הכוס. לא לשכוח להמתיק עם מי סוכר, אם עדיין לא הוספתם סוכר בשלב החליטה.

 

גירסה נוספת ומשודרגת תתקבל על ידי שימוש בתה גורמה, כגון זה שמיבאת לארץ חברת אוצ'ה מזה כשנה. המדובר בתערובות של תה עם

 פרחים, תבלינים וצמחים אקזוטים מן המזרח הרחוק ואפריקה. התה מגיע בתפזורת ודורש מעט יותר השקעה בהכנה, אבל ההשקעה משתלמת, ובגדול. לוקחים 2 כפיות גדושות של חליטת "פריחה מדברית", שמים בשייקר ומוסיפים ספל מים רותחים. ממתינים 4 דקות (לא מנערים), ומסננים את החליטה אל כוס גבוהה המלאה ב-2/3 קרח. ההמשך כמו במתכון הבסיסי. התוצאה – טובה בהרבה. טעם המנגו והאפרסק של החליטה בשילוב עם הרום ייקחו אתכם היישר לחוף הים בהוואנה. כל שנותר הוא לשים דיסק של צ'וצ'ו ואלדז, לצאת למרפסת ולהדליק סיגר קובני.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קליינר 2005 - שופר בעזרת אלכוהול
הכי טוב להשתמש באספרסו ממכונה
צילום: אלון איתן
תה קר משודרג ומשכר קלות
צילום: אלון איתן
מומלצים