שתף קטע נבחר

שירותי אנטי וירוס של ספקי האינטרנט: זה כדאי?

חברות האינטרנט רוצות למכור לנו תוכנות להגנה מפני וירוסים החודרים למחשב דרך הדואר האלקטרוני. האם זה באמת כדאי?

פרשת הסוס הטרויאני הגבירה את העניין ציבורי בתוכנות אבטחה. לא מעט לקוחות התקשרו לחברת האינטרנט שלהם ורצו לדעת איך הם יכולים להתגונן, והחברות מצידן לא התנגדו למכור ללקוח מגוון של שירותים משלימים להגנה מכל מיני סוגים של סוסים, וירוסים, וסתם דואר זבל.

 

למעשה, בכל חברות האינטרנט, איש התמיכה שאתם מדברים איתו הוא גם איש מכירות. אם אתם מתקשרים עם בעיה, מתפקידו להציע כל מיני מוצרים שיכולים לעזור לכם להתמודד עם אותה בעיה, וגם כמה מוצרים שלא. אותם מוצרים הם מקור הכנסות לא רע בכלל לחברות האינטרנט, בעיקר על רקע התחרות החריפה על מחירי הגלישה עצמה.

 

מה מוכרים לנו?

 


מחירי גלישה ושירותים נלווים

מחירי גלישה ושירותים נלווים
חברה גלישה ב-750 קילוביט גלישה ב-1.5 מגהביט אנטי ספאם אנטי וירוס
ברק 31

39*

79**

9 8.5
נטוויז'ן 39*

59**

59*

79**

10 10
קווי זהב 35 39*

59**

6.9 9.9
אינטרנט זהב 39*

59**

59*

79**

9.9 9.9
בזק בינלאומי - 39*

59**

4.5 4.5

הערה: המחירים בשקלים לחודש בשנה הראשונה * לחודש, בחצי שנה ראשונה ** לחודש, בחצי שנה שנייה

 

המוצרים שינסו למכור לכם בחברות האינטרנט מתחלקים לשתי קבוצות. מצד אחד יש את מוצרי האבטחה, כמו האנטי וירוס והאנטי ספאם (מסנן דואר זבל), ומצד שני יש את מוצרי ה"ערך המוסף", כמו מגזינים אינטרנטיים או אתרים החסומים לכניסה בתשלום (כמו אתר מפה, אתרים לילדים ועוד). התשלום על אתרים ושירותים יכול להגיע ל-20 שקל בחודש, וכשמשלמים גם 30-40 שקל על הגלישה – זה בכלל לא מעט.

 

לפני שאתם קונים תוכן מחברת האינטרנט שלכם, תבדקו מה מציעים לכם בחינם אתרים אחרים, ותבדקו אם ההבדל באיכות התוכן שווה את הכסף. כשזה מגיע לשירותי האבטחה, גם כאן לא הכל ורוד. למשל, האנטי וירוס שאנחנו קונים מחברת האינטרנט סורק רק את הדואר האלקטרוני שקיבלתם דרך השירות של החברה.

 

הווירוס נתפס כבר בשרת

 

מה זה אומר? שאם אתם מורידים קובץ או מקבלים מייל דרך שירות דואר אחר, אין לכם אנטי וירוס. אז נכון שזה לא חוקי, אבל אין כמעט מחשב בישראל בלי תוכנה כלשהי לשיתוף קבצים. שיתוף קבצים הוא מאוד בעייתי מבחינת וירוסים וסוסים טרויאניים למיניהם – הקבצים שאתם מקבלים מגיעים ממשתמשים אנונימיים, ויכולים לגרום נזק למחשב שלכם.

 

איך פותרים את זה? מתקינים תוכנת אנטי וירוס על המחשב, שסורקת הכל. אם התקנתם תוכנה שכזו, אין לכם שום סיבה לקנות אנטי וירוס למייל מחברת האינטרנט שלכם, שיעלה לכם בין 4.5 ל-10 שקלים. אמנם, האנטי וירוס של חברת האינטרנט יכול לגרום לכם לישון קצת יותר טוב בלילה, ותהיה לכם כתובת לבוא אליה בטענות אם משהו יהיה לא בסדר, אבל לא בטוח שזה שווה את התוספת.

 

בחברות האינטרנט מדגישים שהיתרון של האנטי וירוס שלהם טמון בכך שהוא תופס את הווירוס עוד בשרתים של החברה, לפני שהוא נוחת על המחשב שלכם. אם תרצו כיסוי אנטי וירוס לכל המחשב ולא רק לדואר, חברות האינטרנט ישמחו למכור לכם גם את זה, כמו כל חנות מחשבים בארץ.

 

קשה להחליף ספק

 

אבל האם כדאי בכלל להשתמש בדואר האלקטרוני שנותנת לכם חברת האינטרנט? ככל שעובר הזמן, מתמעטים הדברים החיוביים שאפשר להגיד על תיבת דואר שכזאת. מספר האתרים שמציעים שירות דואר חינם ואיכותי הוא ענק – גוגל, הוטמייל, יאהו ועוד.

 

אבל גם אם משאירים את הדיון על איכות שירותי הדואר בצד, תיבת המייל של חברת האינטרנט היא גם אמצעי לא רע של החברה לשמור את לקוחותיה אצלה. נכון, הדרך הכי טובה לגלוש בזול היא להחליף חברת אינטרנט כל פעם שהתשלום עולה. יחד עם זאת, אם לקחתם תיבת דואר של ספק האינטרנט, כשתחליפו ספק תצטרכו להחליף גם כתובת מייל. מי שמשתמש הרבה באינטרנט יודע שלהחליף תיבת מייל זה בערך אותו כאב ראש כמו להחליף מספר טלפון.

 

יש לציין כי רוב החברות נותנות מחיר מוזל אם לוקחים את האנטי וירוס ואת האנטי ספאם ביחד. אם אתם רוצים הגנה כללית למחשב, כל חברות האינטרנט ישמחו למכור לכם את תוכנות האנטי וירוס שתמצאו גם בחנויות המחשבים. יש כמובן גם מגוון תוכנות אנטי וירוס חינמיות באינטרנט, אבל אל תצפו לתמיכה טכנית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אנטי וירוס. מוטב להתקין תוכנה
מומלצים