שתף קטע נבחר

סקירת עיתונות 4 ביולי 2005

כותרות עיתונים בעולם, 4 ביולי 2005:

    

אינדפנדנט

 

מרתון מופעי הצדקה "לייב 8" שנערך בשבת ברחבי העולם זכה לתהודה רבה בעולם המערבי, אך לא באפריקה. שם לא הופיע האירוע בעמודים הראשונים של העיתונים, ולא שודר בתחנות הטלוויזיה והרדיו. היבשת השחורה קמה אתמול ליום ראשון רגיל לחלוטין: אנשים הלכו לכנסיות, קראו עיתונים ועסקו בענייניהם הרגילים. דבר אחד שהם לא עשו היה לדון באירועי "לייב 8". "מופע?", שאלה אוונס קוניה מניירובי שבקניה. "מה מיוחד בזה? יש מופעים כל יום שבת, לא? אני חושבת שהייתי מעדיפה להאזין לזמרים בבר השכונתי, ולא באיזה איצטדיון מרוחק".   

 

רוב בני האדם ברחבי היבשת, שהיו אמורים להרגיש את ההשפעה החיובית של האירוע, כלל לא שמעו על המופע, שהתקיים למענם בעשר במות. הצפייה באירועים הייתה בלתי אפשרית עבור אלה שרואים עצמם ברי מזל אם יש ברשותם מקלט רדיו. רק אזרחי דרום אפריקה, המדינה היחידה ביבשת שבה נערך אחד המופעים, הבינו את משמעות האירוע וכ-20 אלף צופים הריעו לנלסון מנדלה, נשיאם לשעבר, שקרא למנהיגי העולם "למנוע את רצח העם" ביבשת. 

 

פייננשל טיימס

 

מנהיגי שמונה המדינות המתועשות עשויים להגיע להסכם בעניין איכות הסביבה במהלך ועידת ה-G8 השבוע. ההסכם מגשר על חילוקי הדעות בין ארצות הברית לצרפת בנוגע לטיפול בהתחממות הגלובלית ועשוי להגביר  את הלחץ על סין והודו לצמצום פליטת גזי החממה בתעשיות בתחומן.

 

יוזם ההסכם הוא ראש ממשלת בריטניה, טוני בלייר. ההסכם מכיר בפרסומים מדעיים לפיהם מדינות העולם חייבות להשתלט על פליטת גזי החממה כדי למנוע שינויי אקלים קיצוניים בעתיד. גרסאות טיוטה של ההסכם כבר זכו לאישורם של מנהיגי המדינות. למרות סירובה המתמשך של ארצות הברית להצטרף לאמנת קיוטו למניעת ההתחממות הגלובלית, היא נתנה את הסכמתה לטיוטת ההסכם, בה מפורטות דרכי הפעולה לצמצום פליטת גזי החממה, כפי שנוסחו על ידי ממשלת צרפת.

 

סודן טריביון

 

יושב ראש הוועדה לאחדות אפריקה, אוומר קונארה, הביע את דאגתו מהקצב האיטי בו מתנהל הסבב החמישי של שיחות השלום הפנימיות בחבל דרפור שבסודן. קונארה ייחס את הקצב האיטי לכך שהצדדים מתחפרים בעמדותיהם במהלך השיחות על הצהרת עקרונות.

 

עם זאת, קונארה הודיע כי הוא מברך על כך שהצדדים שומרים על רגיעה יחסית בחבל. הוא הוסיף כי השיחות מעניקות לצדדים את הכלי הנכון ביותר להשגת פתרון פוליטי, שייתן מענה ללב ליבו של הסכסוך בחבל. לדבריו, אנשי חבל דרפור ממתינים בכיליון עיניים לתוצאות חיוביות במשא ומתן, שיבטיחו תנאי חיים נורמליים באזור.

  

ניו יורק טיימס

 

ארצות הברית תציין היום את יום עצמאותה ה-229 וכמו הישראלים, רבים מהאמריקנים יחגגו בארוחות בשר על הגריל. עם זאת, בשבוע שעבר הודיעו רשויות הבריאות הפדרליות כי בטקסס התגלתה פרה נגועה במחלת הפרה המשוגעת. רבים מהאמריקנים יוותרו בשל כך על בשר בקר ולעומתם אחרים בוחרים לקחת סיכון במופגן.

 

אל וילסון, בן 60 מניו יורק, מתכוון להכין למשפחתו כחצי קילוגרם המבורגרים מבשר בקר טחון על הגריל. מחלת הפרה המשוגעת, לדבריו, "קיימת במודעות שלי, אבל אני חושב שהסיכויים הם לטובתי". לעומתו, בני משפחת בראון מסנט לואיס יוותרו על הבקר וימקדו את מאמצי הבישול בעופות. "אמרו שהפרה הושמדה, אבל איך אני אדע שזה נכון?", אמרה אם המשפחה, ברברה בראון, בת 54.

 

לדברי גורמים בתעשיית הבקר, הפרשייה לא פגעה במכירות עד כה והאמריקנים לא מזדרזים לוותר על ההמבורגרים, הסטייקים והקבבים.

 

אוסטרליין

 

מחסומים חשמליים שאמורים למנוע מתקפות של של כרישים קטלניים בחופים ובמפרצים יועמדו למבחן באוסטרליה, דרום אפריקה וארצות הברית. החברה האוסטרלית "סיצ'יינג' טכנולוגיות" פיתחה את המחסומים ותציב אותם למבחן באזורים השונים. החברה פיתחה דגמי אבטיפוס יחד עם הסוכנות הממשלתית לעניין הכרישים בדרום אפריקה. תפקיד המחסומים הוא  להרתיע כרישים מבלי להוות סיכון ממשי לזני חיות אחרים, כגון דולפינים ולווייתנים.

 

המחסומים מתבססים על הטכנולוגיה בה השתמשו להגן על משתתפי הטריאתלון בנמל סידני באולימפיאדת 2000. באותה הטכנולוגיה משתמשים גולשים וצוללנים כדי להרתיע כרישים באמצעות "מגיני כריש" אישיים.

 

הטכנולוגיה החדשה צפוייה להחליף את רשתות הכרישים הגדולות באמצעותן מגינים על הרוחצים בחופים בימים אלה, שמסכנות את בעלי החיים הימיים האחרים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
לא נגע באפריקה. אנאן ב"לייב 8"
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
פשרה סביבתית. בוש ושיראק
צילום: איי פי
צילום: איי אף פי
פליט בדרפור. הקצב איטי
צילום: איי אף פי
משוגעת? חלקי פרה
יחסמו מתקפות כרישים?
מומלצים