שתף קטע נבחר

המתנחלים יהרסו את הלובי? המדינה תשלם

43 יום להתנתקות, ונושא הפיצויים לא זז. רק חמישית מהמשפחות המועמדות לפינוי בתוכנית ההתנתקות הגישו בקשות לפיצוי. כך מסר ראש מינהלת סל"ע, יונתן בשיא, בפגישה עם הנשיא קצב. אך דווקא בעניין המגורים הזמניים יש התקדמות. משרד הביטחון חתם על הסכם התקשרות עם בתי מלון והתחייב לממן שיפוצים, במקרה שהמפונים יגרמו לנזק

אם המתנחלים המפונים יגרמו נזק לבתי המלון, משרד הביטחון ישלם - כך נאמר בהסכם ההתקשרות שנחתם בין משרד הביטחון לבין שישה בתי מלון שייקלטו את המפונים. גורם בכיר במנהלת ההתנתקות מסר אמש (יום א') ל-ynet את פרטי הסכם ההתקשרות, המוגבלת לחודש וחצי. העלות מוערכת ביותר משמונה מיליון שקלים.

 

המפונים שלא ימצאו דירה עד אז יגורו בחמישה בתי מלון בבאר שבע ואשקלון ואחד בצפון. אם המפונים לא יסכימו להתפנות מבית המלון בתום התקופה, הם יאלצו לשלם את עלותו היומית למדינה.


ברקע הדברים: משפחת ירדן מהיישוב גנים כבר אורזת (צילום: רויטרס)

   

 

בתי המלון מחויבים להעניק שתי ארוחות כשרות למהדרין ביום. לדברי בכיר במנהלת ההתנתקות "בימים הקרובים יקבל חלק נכבד מהתושבים בגוש קטיף החלטה לקראת "היום שאחרי", שכן "אירועי הימים האחרונים הביאו לתפנית משמעותית בגישה". הבכיר הביע שביעות רצון בכל הקשור לפינוי צפון השומרון.

 

לדבריו "ההסכם למעבר תושבי חומש ליד חנה יסגר בימים הקרובים והיישוב שא-נור נשאר הגרעין הקשה היחיד בצפון השומרון שלא מנהל כל מו"מ עם מנהלת ההתנתקות. יתר הישובים כבר כמעט רקים ממתנחלים".

 

ראש מנהלת סל"ע, יונתן בשיא, אמר אמש בפגישה עם נשיא המדינה, משה קצב שרק כ-350 מבין כ-1,700 משפחות מבין המשפחות המועמדות לפינוי בתוכנית ההתנתקות הגישו עד עתה בקשות לפיצויים ממנהלת סל"ע. מדובר ב-20% בלבד מהמשפחות המיועדות לפינוי.

 

לדברי בשיא, מספר דומה של משפחות מתכוונות להגיש במהלך השבועיים הקרובים אף הן בקשות לפיצויים. עם הגשת בקשות אלה, יעמוד מספרן של המשפחות על כמחצית מהמשפחות המתגוררות ברצועת עזה. "בשלושת היישובים בצפון רצועת עזה, אלי סיני, דוגית וניסנית, יש הידברות אינטנסיבית שלנו עם התושבים. רוב רובם של תושבי היישובים הללו יתפנו מרצון בצורה זו או אחרת לאזור אשקלון.

 

הנשיא קצב ביקש להתעדכן בסידורים הנעשים לקליטת המפונים מכל הבחינות. בשיא הגיע למעון הנשיא ושם אמר: "יותר מ-150 משפחות כבר חתמו על רצונן לעבור לשכונה המוקמת בצפון אשקלון עבור המתפנים מצפון הרצועה וכ-40 משפחות ביקשו לעבור לבת הדר ליד אשקלון".

 

בשיא אמר כי גם בצפון השומרון התמונה היא דומה "מתוך ארבעת היישובים בצפון השומרון, בשלושה מהם רוב התושבים יתפנו מרצון בצורה מסודרת אל האלטרנטיבות שהוצעו להם. ביישוב הרביעי, שא-נור, אין היענות". לדברי בשיא "הגרעין הקשה" של סרבני הפינוי יהיה בגוש קטיף.

 

"הקושי הגדול הוא בגוש קטיף. שם מצויות כ-1,000 מתוך 1,700 המשפחות שגרות ברצועת עזה ובצפון השומרון. יש הידברות עם קבוצות רבות מיישובי הגוש, אבל הידברויות אלה לא התגבשו עדיין למשהו אמיתי. אני מקווה שרוב המשפחות יתפנו משם מרצון ואני מניח שזה יקרה בשבוע-שבועיים האחרונים לפני ההתנתקות", אמר בשיא.

 

בשיא ציין שמנהלת סל"ע מקיימת הידברות ומנסה לגבש תוכנית לפינוי מרצון. הוא הביע תקווה שהמשפחות יעזבו ללא התערבות צה"ל והמשטרה. לדבריו, המינהלת הכינה מענה לתקופת הביניים למתיישבים שטרם הכינו מראש אלטרנטיבה למגורים לאחר הפינוי.

 

קצב: אני מוטרד מהקריאות לאלימות

 

מנכ"ל משרד ראש הממשלה, אילן כהן, אמר באחרונה שמאז פסיקת בג"ץ בנוגע לחוק פינוי-פיצוי גבר קצב הפניות למינהלת. הוא צפה שהקצב יגבר עוד יותר לקראת הפינוי. אלא שאז, מסביר כהן, היכולת של המינהלת לטפל בפניות תקטן כי המפונה יידרש להביא הוכחות לגודל ביתו ומסמכים מהמועצה שכבר לא תתקיים. "שלא יתפלאו אחר כך אם ייקח להם שנתיים לקבל את הפיצוי", אמר כהן.

 

הנשיא קצב התייחס בפגישתו עם בשיא לאלימות הגואה מקרב מחנה מתנגדי ההתנתקות ואמר שיש לו אמון מלא והערכה רבה לציבור המתיישבים. עם זאת אמר, "אני מוטרד מאותם מאות בודדות של מתיישבים המוכנים להפר חוק ולנקוט במעשי אלימות. אני מוטרד מנבחרי ציבור שמעודדים את אותו ציבור באמירות כמו 'ייהרג ובל ינתק' ו'סכנה לקיום המדינה'".

 

הוא גם התייחס ללינץ' בנער הפלסטיני, "הפגיעה בנער ערבי או בקודשי האיסלאם מקוממת אותי".

 

קצב הביע הערכה למנהיגי יש"ע, שיצאו כנגד אותם גורמים קיצוניים וביקש לחזק את רשויות החוק והאכיפה אשר נוקטים בצעדים חריפים.


פורסם לראשונה 03/07/2005 22:00

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
מתנחלים ואנשי צבא בגוש קטיף
צילום: איי פי
צילום: איי פי
בגנים כבר מפנים
צילום: איי פי
הנתונים. בשיא
צילום: עטא עוויסאת
הנשיא קצב
צילום: עטא עוויסאת
מומלצים