שתף קטע נבחר

צילום: גדי קבלו, דן בלילטי

הפלנטריום: מסע ממוזג בין כוכבים

מפלס המים או עוצמת המזגן? מה משניהם יהפוך את הקיץ שלכם לסביל, או אולי אפילו לפעיל? לכבוד החופשה ולכבוד העונה, יבקרו הכתבות האמיצות שלנו מדי שבוע בפארק מים רטוב למשעי ובמוזיאון משפחתי מקורר להפליא, וישתפו אתכם בחוויותיהן ובמסקנות הדור הצעיר. והיום: כיף אסטרונומי

ההסכם הבלתי-כתוב בינינו, עם פרוץ החופש הגדול, קובע שהוא (להלן: הילד) משתדל ליהנות כמיטב יכולתו ואני (להלן: אמא שלו) משתדלת לספק בילויים שמזיעים בהם כמה שפחות.

 

אי לכך הייתי נחושה לבחור עבורי ועבור הילד (העולה לכיתה ב') אך ורק אטרקציות שעונות על עיקרון הפולק"ע: פוטנציאל לקירור עז. היעד הראשון שנבחר היה הפלנטריום ברמת-אביב, סימולטור המעניק תחושת טיסה בחלל תוך שימוש באפקטים. הביקור בפלנטריום הוא בילוי קצר (40 דקות) שאפשר לשלב עם ביקור ארוך יותר במוזיאון ארץ ישראל, ואפשר גם לא. אנחנו בחרנו שלא לערבב שמחה בשמחה, ושמחנו

שהתבקשנו להגיע 20 דקות לפני תחילת ההקרנה, כי הסתבר לנו שהפלנטריום נמצא במרחק הליכה בת כמה דקות משער המוזיאון.

 

בעודנו פוסעים בנחת בשבילי המוזיאון, בין הפסיפסים ופרוסות-עמודי-השיש, סח לי הילד "אמא, את יודעת, אנחנו מגלים את העבר ויוצרים את העתיד". המשפט המהורהר שלו נאמר אמנם בנימה כבדת-ראש שהבהירה שמדובר בתגלית מורכבת מאד, שספק אם אמהות בלתי-מגניבות כמוני יכולות להבין, ובכל זאת הצליח להכניס את שנינו לאווירה המתאימה עוד בטרם נכנסנו למבנה הכיפתי.

 

מסע בזמן או מסע בחלל?

 

בכניסה לאולם העגול ישנה תצוגה שמאפשרת לילדים מרחיבי דעת ולהוריהם לקרוא על המתרחש בחלל ובכוכבים. אבל אנחנו כבר היינו מוכנים נפשית לדבר האמיתי, ולכן בחרנו להיכנס, להתיישב בכורסאות הנוחות ולחגור את חגורות הבטיחות.

 

יצאנו לדרך. הסרט מוקרן על מסך כיפתי ענק, תוך שימוש באפקטים שמוציאים ילדים מדעתם (כסאות רועדים, מוסטים הצידה, אסטרואידים "נופלים" אל הצופים ועוד). בחשכת האולם יכולתי לשמוע את קריאות העונג וההפתעה הכנות של הבן שלי, ולהתמלא נחת. הוא, מצידו, לא שם לב לרגע לקריינות הארכאית ("הנכם מוזמנים לצאת עמנו אל מרחבי החלל!"), לעובדה שהסרט לא עודכן מזה 13 שנה (והתרחשו כמה דברים בתחום חקר החלל מאז, נדמה לי) ושאפילו בנייני רמת אביב הסמוכה, שמצולמים בסרט כ"מבט החוצה" בטרם תמריא "פלנטריום 1" לדרכה בחלל, מפגינים שיק ארכיטקטוני מהסבנטיז. מבט חטוף אחד בבגדי הים שלובשים האנשים המופיעים

בסרט (סליחה, לא "אנשים" כי אם "תושבי כדור הארץ") מבהיר שאת הסרט הזה היה אפשר היה מזמן להטמין בקפסולת זמן ולשגר עותק חדש ומעודכן יותר במקומו.

 

הנה הצעה למבקשים להנציח את זכרו של אילן רמון ז"ל: סרט חדש לפלנטריום, הכולל גם את סיפורו של האסטרונאוט הישראלי הראשון. 

 

איפשהו בין נגה לשבתאי התחלתי לנקר. המזגן באמת ראוי לתשבוחות. אפילו כשהומטר עלי גשם של שברי כוכבים והקריין הצטעק "זהירות! הו! הפעם הצלחנו להתחמק מהם!", המשכתי לנמנם קלות. הילד היה מרותק. חשוב לציין שמדובר בילד דגם 1997 שלא מתרגש בקלות מכל אטרקציה. כשיצאנו, ואני מבכה בשקט את השלפשטונדה הקצר מדי, הגדיל לעשות ואמר ש"אמא, היה נהדר! אף פעם לא ידעתי שיש כל כך הרבה כוכבים בחלל!". המשכנו לדון עוד הרבה בטמפרטורות השוררות סביב כוכב חמה ובשלל פרטי הטריוויה שלקחנו איתנו הביתה. לא להאמין, אבל הילד למד לא מעט, וחשוב מזה: נפתח לו התיאבון. רשמתי לעצמי לבקש מסבתא לקנות לו את "ספר האסטרונומיה הראשון שלי". אחרי הכל, הנכד זה עתה סיים כיתה א'.

 

לא פחות חשוב

 

משך הבילוי: כשעה, כולל הגעה.

שירותים: מרווחים, מצוחצחים ונוחים.

מזנון: אין בפלנטריום, יש במוזיאון א"י. הביאו שתיה מהבית.

צל ומזגן: בשפע, בתוך האולם.

חילוץ עצמות: הרבה, בגנים שמסביב.

 

שעות הקרנה: בימים א'-ה' בשעות 11:30 ו-13:30, בשבת בשעות 11:00 ו-12:00

מחיר כניסה: תוספת של 23 ש"ח למחיר הכניסה למוזיאון (שהוא 24 ש"ח לילד, 35 ש"ח למבוגר).

לפרטים נוספים: 6415244 - 03 או אתר הפלנטריום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים