שתף קטע נבחר

בוטל סעיף בהסכם קיבוצי שהיפלה עובדים זרים

בעקבות תביעה של עובד זר מגאנה, ביטל שופט ביה"ד האזורי לעבודה בבאר שבע את אחד הסעיפים בהסכם הקיבוצי הכולל בענף המלונאות בגלל אפליית עובדים זרים לעומת ישראלים

שופט בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע, אילן סופר, ביטל את אחד הסעיפים בהסכם הקיבוצי הכולל בענף המלונאות בגלל אפליית עובדים זרים לעומת ישראלים.

 

בהסכם הקיבוצי החדש שנחתם בתחילת 2004 נקבע כי עובדים במלונות באילת שכתובתם בתעודת הזהות היא אילת יקבלו הטבות שונות, ביניהן תוספת ערבה, תוספת טיסה והגדלת קבוצת ימי הבראה וחופשה. מכיוון שלעובדים הזרים בבתי המלון באילת אין תעודות זהות, הם אינם יכולים ליהנות מהטבות אלו.

 

לדברי השופט סופר ונציג הציבור בנימין יצחק, הסעיף המתנה את מתן ההטבות בתעודת זהות ישראלית הינו "תנאי שלא מן העניין שכל מטרתו להפלות בין עובדים ישראלים לעובדים זרים". לדברי סופר, ההסכם מפלה, מקפח ונוגד את תקנות הציבור, ולמרות שביהמ"ש אינו נוהג מלהתערב בתוכנם של הסכמים קיבוציים, החליט לבטל את הדרישה לרישום בתעודת הזהות כתנאי לקבלת תוספות אילת רטרואקטיבית.

 

את התביעה הגיש אחמד מנטילו, אזרח גאנה שעבד למעלה משנתיים במלון רויאל ביץ' באילת במחלקת משק בית. התביעה הוגשה באמצעות עו"ד אריק נאור. הנתבעות היו ישרוטל, טלרום משאבי אנוש, התאחדות המלונות בישראל והסתדרות העובדים הכללית החדשה. בתביעה דרש מנטילו פיצויי פיטורין, פדיון חופשה שנתית, דמי הבראה וגם את תוספת ערבה.

 

למרות שהצדדים הגיעו ביניהם לפשרה ומונטילו קיבל את כל דרישותיו הכספיות, דרש עו"ד נאור מבית הדין לעבודה לבטל את הסעיף בהסכם הקיבוצי. בית המשפט קיבל את טענותיו של עו"ד נאור וביטל את הסעיף.

 

השופט סופר הזכיר כי מדינת ישראל חתמה ב-1954 על האמנה הבינלאומית של ארגון העבודה הבינלאומי בעניין העסקת עובדים מהגרים, על פיה נדרשת כל מדינה לנהוג במהגרים לא אפליה בשכר ובכל התוספות הנלוות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בוטל הסעיף ה"אילתי" בהסכם המלונאות
צילום: לע"מ
מומלצים