שתף קטע נבחר

ההסתדרות: ניזום שיבושים בכל התעשיות הביטחוניות

ל-ynet נודע כי ועדי העובדים של רפאל, תע"א, צה"ל, משרד הביטחון והכור בדימונה ייפגשו מחר כדי להביע הזדהות עם עובדי תעש במשבר הקשה בחברה. ראשי הוועדים ידונו בקריאתו של עופר עיני להכריז על סכסוך עבודה כללי בכל התעשיות הביטחוניות. האוצר: התחייבויות הממשלה לתעש קויימו במלואן

ראשי ועדי העובדים של התעשיות הביטחוניות ייפגשו מחר (ד') עם יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, עופר עיני, לפגישת הזדהות עם עובדי התעשיה הצבאית (תעש). כך נודע ל-ynet.

 

לפגישה הוזמנו יו"ר ועד עובדי רפאל, איציק שטיינר, יו"ר ועד עובדי התעשייה האווירית, ח"כ חיים כץ (ליכוד), יו"ר ועד האזרחים עובדי צה"ל, יהושע מימון, יו"ר ועד עובדי משרד הביטחון, גידי גופר, ויו"ר ועד עובדי הכור בדימונה, שלום שמלה.

 

"בכוונתי לקרוא לוועדי העובדים להכריז בימים הקרובים על סכסוך עבודה כולל בתעשיות הביטחוניות בישראל", אומר עיני ל-ynet. אם קריאתו של עיני תתקבל, המשמעות היא שתוך שבועיים מיום ההכרזה ייתכנו עיצומים, שיבושים ואף שביתות בכל התעשיות הביטחוניות.

 

תעש נמצאת במשבר כספי חמור ביותר. חברת החשמל מאיימת לנתק את זרם החשמל של תעש ולהביא, למעשה, לסגירתה, אם לא יוסדר השבוע תשלום חוב של 8 מיליון שקלים של תעש לחברת החשמל. עובדי תעש נוקטים בעיצומים מזה 3 שבועות, לאחר שהחברה הלינה את התנאים הסוציאליים שהם מקבלים, המהווים עשרות אחוזים מהכנסתם. העובדים אינם מוציאים סחורה ממפעלי החברה ואינם מבצעים ניסויים בכלי נשק חדשים.

 

הנהלת תעש ביקשה מהממשלה כסף לתשלום לעובדים ולתשלום חשבונות החשמל וחובות בוערים אחרים, אך שר האוצר, בנימין נתניהו, ושר הביטחון, שאול מופז, התנו כל תשלום ממשלתי נוסף לתעש בביצוע תוכנית הבראה לחברה. כתוצאה מכך, הציגה הנהלת תעש בפני הממשלה תוכנית הבראה, הכוללת פיטורים של 500 עובדים וקיצוץ בשכר העובדים הנותרים.

 

"עובדי תעש כבר נתנו את חלקם לפתרון המשבר בחברה", אומר עיני, "וועד העובדים הסכים לכך שהחברה פיטרה 700 עובדים וקיצצה 11% משכרם של השאר. הגזרות האלה מעוגנות בהסכם עבודה שתקף עד שנת 2006, ולא ייתכן שפתאום האוצר בא ודורש הסכם חדש עם פיטורים וקיצוצים נוספים. זאת, בשעה שהממשלה התחייבה לרכוש ציוד מתעש ב-170 מיליון דולר לשנה, ורוכשת ב-110 מיליון בלבד".

 

האוצר: התחייבויות הממשלה קויימו במלואן

 

ממשרד האוצר נמסר כי התחייבויות הממשלה במסגרת ההסכמים השונים מול תעש קוימו במלואן. הנהלת החברה היא האחראית הבלעדית להתנהלות החברה ומצבה העסקי ואי לכך, היא הכתובת לטענות העובדים.

 

כמו כן טוענים באוצר כי גם לאחר הפחתות השכר בתעש, השכר הממוצע לעובד בחברה הינו גבוה בכל קנה מידה עבור חברה תעשייתית המצויה במשבר. משלם המיסים הישראלי השקיע בשנים האחרונות כ-10 מיליארד שקל בתעש ואין בכוונת הממשלה להמשיך את בזבוז כספי הציבור מבלי שההנהלה והעובדים ירתמו להתייעלות החברה ויתרמו את חלקם.

 

מוועד עובדי תעש נמסר כי וועדי העובדים של התעשיות הבטחוניות נפגשים כיוון שהם מבינים שמהלכיו של שר האוצר, בנימין נתניהו, פוגעים בבטחון המדינה והם מעוניינים לפעול כדי למנוע זאת.  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום רויטרס
הכור בדימונה: בקרוב עיצומים?
צילום רויטרס
מומלצים