שתף קטע נבחר

"הצטרפות בריטניה לגוש-האירו - אופציה פתוחה"

ראש-הממשלה בלייר מקפיד לנקוט מדיניות זו במוצהר, למרות התנגדות ציבורית כבדה לביטול הליש"ט

"בריטניה תצטרף אל גוש-האירו, לאחר התנאים הכלכלים בה יתאימו לביצוע צעד זה".

 

זו תמצית הצהרה, שהושמעה היום (ה') מפי ראש-ממשלת בריטניה, טוני בלייר. מומחים הזכירו כי כמו שוודיה ודנמרק - בריטניה נמנעה מאימוץ המטבע-האחיד של אירופה, גם כאשר הוגדר כהליך לצורכי העברות כספיות (1 בינואר 1999) וגם ובוודאי כאשר הוגדר הליך עובר-לסוחר בלעדי (שנתיים אחרי-כן).

 

"מבחינה מדינית, הטיעון למען צעד כזה (הצטרפות בריטניה אל גוש-האירו) הינו חזק מאוד; אבל לא מבחינה כלכלית" - הסביר בלייר, במסיבת-עיתונאים שנערכה בפרלמנט-האירופי בסטראסבור (שטרסבורג). "עלינו להשאיר את האופציה פתוחה".

 

הוא התבטא כתומך עקרוני נלהב באירו: "העניין החשוב לגבי המטבע-האחיד, זה שהינו מרכיב מהותי באיחוד הכלכלי של מדינות היבשת". פרשנים ציינו כי משאלי דעת-הקהל בבריטניה מזהים התנגדות כבדה (עזה ועמוקה) למטבע-האחיד.

 

אבל - "התנאים-להצטרפות, ומצב הכלכלה בעת ההצטרפות, יש להם השפעה על כלכלת הארץ שמצטרפת. על-כן, אין אפשרות להחליט (על הצטרפות) לפי שיקולים מדיניים בלבד; יש לשקלל גם את נתוני-הבסיס והנימוקים הכלכליים".

 

מומחים הזכירו את 5 התנאים, אשר ממשלת בריטניה מציבה לחברותה בגוש-האירו: התמזגות בת-קיימא בין המשקים של בריטניה ומשקי המדינות שחברות בגוש-האירו; גמישות, לצורך התמודדות במצבים של שינוי כלכלי; שיקולי ההשקעה, מבחינת השפעתו של המטבע-האחיד עליהם; מצב שוק-העבודה; מעמדו של ענף השירותים-הפיננסיים הבריטי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים