שתף קטע נבחר

בן שלוש: לתת העדפות נוספות לבנקים הבינוניים

הממונה על הביטוח, חבר צוות בכר לרפורמה בשוק ההון, תומך במתן הקלות נוספות לבנקים ה'מתעוררים', אך עם זאת, הדגיש כי אין לאפשר הפרדה חלקית בלבד בין הקופות והקרנות לבנקים

"יש מקום לחשוב על מתן העדפות נוספות לבנקים 'המתעוררים' (המזרחי, הבינלאומי, איגוד, וירושלים) בכל הקשור להמלצות הרפורמה בשוק ההון". כך אמר היום (ג') הממונה על הביטוח, אייל בן שלוש, בכינוס הכלכלי של איגוד החברות הציבוריות שנערך בבורסה בתל אביב.

 

"עם זאת, ההעדפות אינן צריכות לפגוע בלב הרפורמה, ואין לאפשר הפרדה חלקית בין הבנקים לקופות הגמל וקרנות הנאמנות", אמר בן שלוש. (במקום הפרדה מלאה -  על פי הצעת החוק). 

 

בן שלוש - שהדגיש כי הדברים נאמרים בשמו ולא בשם שאר חברי צוות בכר - אומר את הדברים בצל המלחמה שמנהלים ראשי הבנקים הבינוניים, בתביעה לבצע הבחנה מקילה ביניהם לבין הבנקים הגדולים.  

 

לדבריו, הפרדה חלקית בלבד של הקופות והקרנות (כפי שדורשים הבנקים) תסבך את המערכת הפיננסית עוד יותר כי היא תנציח את ניגודי העניינים.  

 

עוד אמר בן שלוש: "אני מרשה לעצמי להגיד כי שנת 2006 תהיה שנת האשראי בישראל. אם בתקופה האחרונה ראינו פריחה בשוק האג"ח, כלי אשראי נוספים - כמו קרנות השקעה, הולכים להיות השחקן המרכזי בשוק ההון בשנת 2006".  

 

"בעוד 4-5 שנים", אמר בן שלוש , "לא נוכל לתאר לעצמינו איך השוק תפקד במבנה המימוני שבו אנו פועלים כיום".  

 

מנכ"ל בנק המזרחי, אלי יונס, שב וחזר על דרישתו לעשות אבחנה בין הבנקים הבינוניים לגדולים במסגרת הרפורמה בשוק ההון. "איך יכול להיווצר שוק פתוח כשאנחנו גורעים משתתפים קטני היקף, כדי להעביר את הפעילות למשתתפים ענקיים?", תמה.  

 

לדבריו, כל קבוצות הבנקים הבינוניים מנהלים פחות נכסים מחברת הביטוח מגדל. "להכניס את כל הבנקים למסגרת 'הבנקים הריכוזיים' זה קשקוש. למה צריך להוציא מהמשחק בנקים כמו המזרחי, הבינלאומי, איגוד, וירושלים?".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים