שתף קטע נבחר

חטיפים - מקבץ ארועים קולינריים 16.6

אבינועם גיל מספר על מסעדת דגים חדשה בבת-ים, בית קפה נינוח בהרצליה, חודש/ מולים ב"אורקה", פסטיבל יין לבן ב"פסטיס" ועוד

חדש בטיילת בת ים: "שונית"

מזל טוב לבת ימים! בטיילת בת ים (רח' בן גוריון 85 ) נפתחה בימים אלה "שונית" - מסעדה, בר דגים ופירות ים, המשקיפה על חוף ימה של העיר. במסעדה אקווריום גדול, המשמש בסיס לבר, ובו שוחים להם להנאתם דגים שונים, בעיקר דגי טרף, כדוגמת כריש. על התפריט של "שונית" הופקד השף אילן אבנר, בוגר קורדון בלו. בעבר שימש אילן כשף ב"פרידה", "אידי", "ברמונדי – אשדוד", ו-"סיבס".

 

מלבד דגים ופירות ים, כולל התפריט גם לחם שנאפה במקום וקינוחים שונים. בין המנות העיקריות תמצאו טאפס פירות ים, בס ממולא פירות ים, פילה מוסר על מצע פירה בטטה ברוטב מרלו וחסילונים, פלטת לוקוסים עם פירות ים מטוגנים ומנות נוספות. הארוחה נפתחת בהגשת פלטה המכילה 16 סוגים ומינים של סלטים המוגשים לשולחן חינם, ביניהם איקרה, חריימה ומטיאס, הכל תוצרת בית.

 

  • "שונית" – טיילת בת-ים, בן גוריון 85, בת-ים, טלפון: 03-5525546. שעות פעילות: 12:00 על"א, כולל שישי ושבת.

 

  • "קפה והפוגה", בהרצליה

בית קפה בשם "קפה והפוגה" נפתח בשער העיר, הרצליה. במקום 900 ספרים משומשים להנאת האורחים, שיכולים להחליף ספר משומש שלהם מהבית בספר של המקום, גלריית עיתונים בקומה השנייה וגם לוחות שח-מט חדשים ומיוחדים,  מדי יום מוגשת ארוחת צהריים שמבוססת על מנה יומית מתחלפת, לה אחראי השף פייר בונבון. הקפה מציע טייק אווי של אוכל ביתי, ליקרים בטעמים, עוגיות הבית ומוצרי תה מיוחדים למקום.

 

בתפריט ניתן למצוא מאפים שונים תוצרת בית, חלקם נאפים במקום, וחלקם הם מתוצרתה של רחל וינברג, שאופה מהבית בהרצליה את העוגות ומאפים המיוחדים לה. חובבי הקפה ימצאו במקום המצאות קפה שונות: אספרסו קצפת, קופי ג'אם (ריבה מומסת מיוחדת, אספרסו וקצף חלב בשלושה צבעים בכוסות של שוט).

 

  • "קפה והפוגה" בן גוריון 22 הרצליה. 07:00 – 24:00 מדי יום. בשישי - 07:00 – 16:00. בשבתות: 09:00 – 24:00, תפריט מיוחד ופעילות מיוחדת לילדים, ברחבה הענקית שמול בית הקפה.

 

חדשה בתל אביב: "אדורה" – ביסטרו שף

בחלל דו קומתי ברחוב בן יהודה בתל אביב, נפתחה מסעדת אדורה החדשה. את תפריט האוכל יצר השף אבי ביטון, ששימש בשנים האחרונות כסו-שף של מסעדת "קורדליה" וביסטרו "נועה" של ניר צוק. במקום תפריט המבוסס על מנות ביסטרו אופייניות אך לא בהכרח באוריינטציה הצרפתית הקלאסית. אבי מעניק חשיבות רבה לחומרי הגלם בהם הוא משתמש – גבינות מיובאות וגבינות ממחלבות בוטיק, דגי ים בלבד ולא דגי בריכות ועוד.

 

  • "אדורה", בן יהודה 226, תל אביב. טלפון: 6050890 – 03. שעות הפתיחה בתקופת ההרצה : 19:00-01:00. החל ב- 1.7: 12:00-01:00.

 

חודש מולים ב"אורקה"

אורקה פותחים את עונת הקיץ עם חודש של מולים וצ'יפס. החל מה- 15 ליוני ולמשך חודש יוגשו באורקה 6 מנות מיוחדות של מולים שבנה השף ערן שרויטמן. מולים הולנדים ומולים צרפתים "בושו" ירכיבו את המנות, ומשקל המולים בכל מנה יהיה 400 גרם. מולים מרינייר (שאלוטס, יין לבן, ציר סרטנים ופטרוזיליה) או מולים בקארי או מולים ברוקפור, יוגשו כל אחד מהם עם צ'יפס ב- 59 שקל.

 

בנוסף, תוכלו לבחור ולהזמין גם מנות מולים אחרות, כמו סלט מולים עטופים בטמפורה עם רוקט וויניגרט דבש, מרק של בשר מולים בשמנת ולינגוויני עם מולים, אנשובי, ירקות גריל וגבינת גורגונזולה. מנות המולים יוגשו בנוסף לתפריט הרגיל במהלך כל היום וגם בעסקיות הצהרים.

 

  • "Orca Kitchen Bar", נחלת בנימין 57, תל אביב. טל' 03-5665505. שני - שבת 12:30 – 15:30, 19:30 – 01:00
  • עסקיות צהרים: שני עד שישי - 79 שקל בשבתות וחגים 94 שקל.

 

קיץ לבן ב-PASTIS

במהלך כל הקיץ (יוני-אוגוסט), בכל יום שישי, החל מהשעה 12:00, יערך במרפסת של PASTIS הפנינג טעימות קיצי, שיזלוג לשדרות רוטשילד: בכל שבוע יתארחו ייננים מיקבים שונים בארץ שיסבירו ויטעימו מיינותיהם. עלות כוס ראשונה - 25 שקל והיא ניתנת למילוי עד שכרון אמיתי (בהנחה שאינכם נוהגים אחר כך). כמו כן, יוצעו למכירה בקבוקי יין במחיר חנות, לצינון לילות הקיץ החמים.

הטעימות הקרובות: 17 ביוני- יקב ברקן, יקב סגל; 24 ביוני- יקבי רמת הגולן וכרמי יוסף ; 1 ביולי- יקבי רקאנטי, בנימינה ופלאם; 8 ביולי - יקב דלתון.

 

את טעימות היין ילוו מגוון מנות קיציות וקלילות ב-25 שקל כל אחת, אותן יתקינו על הגריל במרפסת: מיני פאייה של אורז בזעפרן ופירות ים; שיפודי שרימפס בגריל בליווי סלט קיצי בויניגרט בלסמי ופרמזן; טרין חצילים וגבינת צאן עם פלפלים קלויים ופסטו; סרטנים בגריל ברוטב ציר סרטנים שמנת וברנדי ; קלמרי קריספי עם פלפלים קלויים ורוטב רויי.

 

  • "PASTIS קפה ביסטרו". שד' רוטשילד 73 תל אביב 03-5250773, 03-6290964. שעות פתיחה: ראשון-חמישי 12:00 על''א, שישי-שבת 10:30 על''א.

 

פסטיבל האפרסק הלבן ב"בליני"

קוקטייל "בליני" נוצר לראשונה בונציה ב"הריס בר" המפורסם בתקופתו של אורח הקבע המינגווי. זהו קוקטייל עונתי שהורכב בעיקר עבור נשים, על בסיס אפרסק לבן ושמפניה. על שם קוקטייל קלאסי זה קרויה מסעדת "בליני" הותיקה.

לכבוד עונת האפרסק הלבן יחגגו במסעדת "בליני" שבוע של מנות מיוחדות על בסיס הפרי המדהים, שעונתו הקצרצרה מתחילה ממש עכשיו.

 

בין המנות שיוגשו: קוקטייל "בליני" - נקטר אפרסקים לבנים, שמפניה ורום. מנה ראשונה של סינטה כבושה עם סלסת אפרסקים לבנים פיקנטית. מנה עיקרית: רביולי גבינת עיזים ברוטב שמנת, שמפניה ואפרסקים לבנים. קינוח: טארט אפרסקים ביתי מלווה בסורבה אפרסקים. על המנות: השף אבי שקרל למסעדת "בליני". קוקטייל "בליני" יוגש חינם למזמין אחת ממנות הפסטיבל (קוקטייל ראשון). פסטיבל האפרסק הלבן במסעדת "בליני" יתקיים בתאריכים 17-23/6/2005.

 

  • "בליני", רח' יחיאלי 6, מרכז סוזן דלל, תל אביב. טלפון : 03-5178486.

 

ארוחת טעימות לרגל הלקוח המיליון בברוהאוס

"תל אביב ברוהאוס" – מסעדה במבשלת בירה היחידה בישראל חוגגת בימים אלה את ביקור הלקוח המיליון ואת שבע שנות קיומה בנוף הקולינרי התל אביבי.התפריט מגוון ומבוסס על מנות ממטבחים שונים בעולם. בנוסף לאוכל, ולעיני הסועדים, מיוצרת במקום בירה בטעמים שונים על פי נוסחאות יצור בנות 150 שנה ועל פי מיטב המסורת האירופאית.

 

תפריט הטעימות אותו רקח במיוחד השף איציק תג'ר מאפשר לסועדים ליהנות ממספר מנות ייחודיות במקום להזמין מנות בודדות לכל סועד ועלותו 99 שקל לאדם, בהזמנה לזוג. הוא כולל שלוש מנות ראשונות, שלוש עיקריות ושני קינוחים. בין המנות השונות ניתן למצוא מנות כמו: אגרול קוריאני במילוי עוף וירקות עם רוטב רימונים וצ'ילי, באפלו ווינגס ברוטב פיקנטי (מעט חריף), שלל פטריות עם אגוזים ברוטב טריאקי, שיפודי עוף מאלזי במשרה קוקוס, ירקות ובוטנים עם רוטב צ'ילי, נקניקיות ברוהאוס עם חרדל דיז'ון, חזרת וכרוב כבוש, ועוד.

 

 

לבנטיני PINK

לרגל חודש הגאווה, יוני 2005, מסעדת לבנטיני חוגגת עם וודקה קרנברי. כל לילה, החל מהשעה 22:00, יחולק שוט של וודקה קרנברי על חשבון הבית לכל הלקוחות, ללא הבדל דת, מין או נטיה מינית. הבר-מסעדה לבנטיני ממוקם בבית ישן בנווה צדק בתל אביב.  המטבח בסגנון ים תיכוני מעורב בנגיעות ספרדיות-איטלקיות. מחירים עממיים, תפריט אלכוהול עשיר ומוסיקה טובה.

 

  • לבנטיני: בר-מסעדה, רח' אחד העם 3, תל אביב. טלפון: 03-5171745.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"שונית" - חדשה בבת ים
מולים ב"אורקה"
אבי שקרל מ"בליני" - אוהב אפרסקים
פירות ים ב-PASTIS
הלקוח המליון ב"ברוהאוס"
מומלצים