שתף קטע נבחר

חרדים וערבים חוגרים פחות

הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים ערכה סקר תצפיות במגזר הערבי והחרדי. המסקנות: פחות נוסעים חגורים מהממוצע הכלל-ישראלי

שתי קבוצות אוכלוסיה משתמשות פחות מכלל הציבור בחגורות הבטיחות - ערבים וחרדים. כך עולה מנתוני סקר חדש שערכה הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים בשיתוף חברת גיאוקרטוגרפיה. ממצאים קודמים עליהם סיפרנו לכם גילו כי למעלה מ-60% מהישראלים אינם חוגרים מאחור, למרות החשיבות הרבה והמודעות הגוברת בשנים האחרונות. בשתי הקבוצות האמורות, המצב גרוע עוד יותר.

 

המגזר הערבי

 

בקרב המגזר הערבי, כפי שלמדו אנשי הרשות מתצפיות שערכו באום אל פחם, נצרת, סכנין, בקעה אל גרביה, שפרעם וטייבה, קיימת רמת חגירה נמוכה מהממוצע הישראלי. 75% בלבד מהנהגים במגזר זה חוגרים חגורת בטיחות, לעומת 90% בקרב כלל הישראלים. לצד הנהג חגרו גם 75%, לעומת 84% מהנוסעים בישראל בכלל.


חוגרים פחות במגזר הערבי והחרדי (אילוסטרציה) 

 

אבל הנתון הרע ביותר מגיע מהמושב האחורי. 21% בלבד מהנוסעים במגזר הערבי נחגרו מאחור, לפי נתוני הסקר, לעומת כ-40% בכלל הציבור. בתוך ישובים ערביים ירד המספר הזה ל-13% בלבד, מספר מצמרר לאור העובדה כי בתוך ישובים ערביים מתרחשות לפי נתוני המשטרה הרבה יותר תאונות מהממוצע הכלל ארצי. 

 

המגזר החרדי

 

בניגוד למגזר הערבי, שם כבר בדקה הרשות בעבר, את המגזר החרדי סקרה כעת לראשונה. את הבדיקה ערכו הסוקרים בערים אשדוד, ירושלים, בני ברק

ובקריית ספר. מהממצאים עולה כי שעור החגירה של הנהגים במגזר זה, כמעט וזהה לכלל הציבור - 89% לעומת 90%. עם זאת, מציינים הסוקרים את קריית ספר, שם נרשם אחוז חגירה נמוך מאד של 46% בלבד. גם שיעור החגירה לצד הנהג היה גרוע במיוחד בקריית ספר. 45% בלבד. גם העיר אשדוד הפגינה כאן אחוז נמוך ביחס לממוצע הארצי, עם 72% חוגרים בלבד, לעומת 84%.

 

אבל התמונה הגרועה ביותר נרשמה ביחס לנוסעי המושב האחורי, אשר בישובים דתיים-מובהקים כוללים לעיתים קרובות מספר ילדים רב יחסית לממוצע הארצי. למעט בני ברק, שם נרשמו אחוזי חגירה דומים לכלל הציבור, מציג המגזר הדתי רמה נמוכה במיוחד של 25% בלבד. במילים אחרות, רק נוסע אחד מתוך ארבעה חוגר מאחור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנוסע ליד הנהג. חגור בבני ברק, לא חגור בקריית ספר
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים