שתף קטע נבחר

נסעו רחוק מדי

מועדון דרייב שהושק באחרונה כדי לעודד נהיגה זהירה הוא מועדון חשוב, רק חבל שסרטון הפרסומת יוצר לו תדמית מיושנת ולא מושכת ולא מעביר את המסר כמו שצריך

בשבוע שעבר דנתי בחשיבות של תרומה לקהילה ומעורבות חברתית מצד חברות עסקיות בסביבה בה הן פועלות. בעידן בו קשה למשווקים להשיג יתרון תחרותי אמיתי במוצר או בשירות בלי שהמתחרים ידביקו את הפער חמש דקות אחריך, השגת בידול באמצעות תרומה לקהילה הופכת ליותר אטרקטיבית. התפקיד שלנו כצרכנים הוא לעודד את החברות שאכן תורמות לנו באמצעות העדפה של המוצרים או השירותים שהן משווקות.

 

יוזמה מבורכת (אם כי לא מקורית) של תרומה לקהילה מגיעה בימים אלו מבנק דיסקונט בשיתוף פעולה עם עמותת "אור ירוק", חברת ביטוח איילון וחברת צ'מפיון מוטורס. הם מגיעים עם אמירה חשובה ועם הנעה לפעולה – מועדון "דרייב" לשינוי תרבות הנהיגה בקרב צעירים בני 16-21. גילאים אלו נבחרו מאחר ולפי מחקרים הם מעורבים בתאונות דרכים בשיעור גבוה בהרבה מחלקם היחסי באוכלוסייה.

 

המועדון לא מסתפק בהעברת מסר תדמיתי בלבד לשינוי תרבות הנהיגה אלא גם מספק הנעה לפעולה: צעירים שיצטרפו למועדון "דרייב" יקבלו הטבות בבתי עסק שונים וישתתפו בתחרויות נושאות פרסים. התנאי להשתתפות הוא נהיגה בטוחה ללא צבירת עבירות הנרשמות בגינן נקודות. 

 

המועדון אם כן, פונה לצעירים ולהורים בגישה חיובית, המעודדת את הצעירים לנהוג אחרת. גם סרט הפרסומת שעלה בימים אלו לטלוויזיה מתבסס על גישה חיובית. הסרט אינו מדבר כלל על תאונות דרכים, כי אם על התוצאה הנוגעת לכל נהג צעיר: דאגתם של ההורים והעובדה שהם לא רוצים לתת לנוער לנהוג לבד.

 

אמנם, הצגה של סיטואציה מחיי הצעירים מצליחה לאותת לקהל המטרה הצעיר שהמסר מכוון אליהם ועוזרת למנוע את בריחת תשומת הלב של קהל, כפי שודאי היה קורה אם הפרסומאים היו נוקטים גישה של הפחדה או איום (צעירים אשר יראו התחלה של סרט פרסומת המראה תאונות דרכים או פצועים מתאונות דרכים יימנע מלהמשיך לצפות בסרט תוך כדי שכנוע עצמי ש"לי זה לא יקרה – ולכן הסרט לא מיועד אליי").

 

מצד שני, אם משלבים סיטואציה מחיי הצעירים (בחור ובחורה ברכב הוא עושה לה עיניים והיא מתעלמת בצניעות), אז  למה לשים אותם בדרייב אין?  שלא יהיה לכם ספק – יש לי פינה חמה מאוד בלב לדרייב אין בתל-אביב עם המסך הענקי והרמקולים החורקים התלויים על חלון הרכב, אבל למיטב ידיעתי הוא אינו פועל כבר חמש שנים.

 

לכן, לא מדובר בסיטואציה מוכרת מחיי קהל המטרה (צעירים החל מגיל 16, זוכרים?). אין ספק גם שחנן גולדבלט המציץ מהמושב האחורי רק מוסיף לבלבול שלי מהסיטואציה. אם הוא אמור לייצג את ההורה המודאג המצוי, היה עדיף להשתמש בדמות פחות מוכרת מתוכניות טלוויזיה לילדים והצגות למבוגרים.

 

יכול להיות שהצוות הקריאטיבי וההפקה חטפו התקף נוסטלגיה שהדביק את המפרסם, או שגויס לצורך זה נימוק הזיכרון הקולקטיבי או האמריקניזציה, אבל בשבילי זו סתם סיטואציה לא מושכת, שלא יוצרת מעורבות מלאה בקרב קהל המטרה וממילא לא מגייסת אותו בסופו של דבר למועדון החשוב הזה, שלצערי מקבל מסרט הפרסומת תדמית מיושנת ולא מושכת.

 

לסיכום: מועדון "דרייב" הוא יוזמה מבורכת עם אסטרטגיה נכונה המדגישה את הרווח שבנהיגה זהירה במקום את ההפסד. חבל רק שהפתרון הקריאטיבי לא מעביר את המסר כמו שצריך.

 

מועדון "דרייב" של בנק דיסקונט. משרד פרסום: יהושע TBWA

 

הכותבת היא מרצה ויועצת לשיווק ופרסום

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים