שתף קטע נבחר

נוסעים לחו"ל? כמה שווה ביטוח נסיעות חינם

חברות האשראי מציעות לבעלי הכרטיסים ביטוח נסיעות חינם לפני שיוצאים כדאי לבדוק מה כולל הביטוח והאם אפשר להסתפק בו

עונת הנסיעות לחו"ל כבר החלה, ואחרי חופשת פסח ישראלים רבים כבר מתכננים את חופשת הקיץ. סוכני הנסיעות וחברות הביטוח מזהירים אותנו לא לצאת לחו"ל ללא ביטוח נסיעות, שיגן עלינו מפני תקלות בלתי צפויות.

 

חברות כרטיסי האשראי מציעות ביטוח נסיעות חינם למחזיקי הכרטיסים היוקרתיים - זהב ופלטינום, כאשר בעלי כרטיסי פלטינום זוכים, כמובן, להטבות גדולות יותר.

 

כמה באמת שווה ביטוח החינם הזה והאם אפשר להסתפק בו?

 

עד הקיץ שעבר, ביטוח הנסיעות היה אוטומטי ובעל הכרטיס לא היה צריך לעשות דבר כדי להפעיל אותו. אולם שתיים מבין שלוש החברות הגדולות, לאומי-קארד וכאל, החליטו לשנות את הכללים ודורשות מהלקוחות להתקשר למוקד טלפוני כדי שפוליסת הביטוח תיכנס לתוקפה. בלאומי-קארד מספיק להתקשר פעם אחת כדי להפעיל את הביטוח, אולם מחזקי כרטיסי כאל צריכים להתקשר למוקד הטלפוני לפני כל נסיעה.

 

למה צריך להתקשר למוקד הטלפוני כדי להפעיל את הביטוח?

 

בחברות כרטיסי האשראי אומרים כי הטירחה הכרוכה בהתקשרות למוקד הטלפוני כדי להפעיל את הביטוח נועדה ליידע את הלקוחות בדבר תנאי הפוליסה ולהסביר להם מה עליהם לעשות במקרה חירום. מומלץ לקחת עמכם את הפוליסה בכל נסיעה. הפוליסה כוללת מספרי טלפון של מרכזים רפואיים ברחבי העולם הקשורים עם חברת הביטוח הרלבנטית. כדאי לצלם את הפוליסה ולהשאיר את ההעתק בידי קרובים בארץ, יחד עם העתק של מסמכים נוספים.

 

האם אפשר להסתפק בביטוח החינם של חברות כרטיסי האשראי?

 

תלוי במי מדובר. ישנם סוכני ביטוח שאומרים כי מי שאינו נוסע לטיול הרפתקני כמו לטרקים בהימאליה ואינו סובל מבעיות בריאות יכול להסתפק בפוליסת החינם שמציעות חברות כרטיסי האשראי. לעומת זאת, בחברות הביטוח ממליצים להרחיב את הפוליסות ולרכוש ביטוחים נוספים כדי ליהנות מכיסוי מושלם.

 

למרות שהביטוחים ניתנים חינם, מומלץ לבדוק מה בדיוק כוללת הפוליסה והאם היא מתאימה לצרכיו של הנוסע. כך, לדוגמא, יש הגבלה בסכום הכיסוי על חפצי ערך כמו מחשב נישא ומסרטות, שרבים עשויים למצוא אותה בלתי מספקת.

אם אתם יוצאים לחו"ל כשברשותכם המחאות נוסעים, כסף מזומן רב או תכשיט יקר - הפוליסות הסטנדרטיות ודאי לא יתאימו לכם.

 

מי שעוסק בספורט אתגרי כמו טניס, עבר ניתוח או סובל מבעיה רפואית לא יכול להרשות לעצמו להסתפק בפוליסות הסטנדרטיות. כדאי לזכור שחובת התאמת הפוליסה לצרכים חלה על הלקוח בלבד. ניתן להרחיב את הכיסוי הביטוחי בהתאם לאופי הנסיעה, כולל הרחבה לבן משפחה ולילדים. לא כדאי כמובן להמתין לרגע האחרון. אחרי שתבררו מה הפוליסה מציעה, ומה אתם צריכים תוכלו לחפש הצעות לכיסוי הפער הביטוחי הזה ולהשוות בין החברות השונות.

 

חשוב להקפיד לבדוק כיסוים חריגים והגבלות שיש בפוליסה, במיוחד לגבי מצב רפואי קיים. בחברות האשראי מציינים כי הרחבות שכיחות הן תוספת ימי נסיעה על הרף, ספורט אתגרי, הריון ומטען יקר ערך.

 

מה הפוליסות הסטנדרטיות לא מכסות?

 

הפוליסות אינן מכסות אובדן כסף מזומן, המחאות נוסעים ותכשיטים יקרים, מצב רפואי קיים הדורש טיפול תרופתי, פיזיותרפיה או טיפול אלטרנטיבי, תאונת דרכים ללא רשיון, איידס.

 

האם יש הבדלים בין הביטוחים של הכרטיסים השונים?

 

קיים דמיון רב בפרטי הביטוח בין החברות אם כי ישנם בהבלים מעטים ביניהן. לכן, כל לקוח צריך לבדוק את הכיסוים הביטוחיים לגבי הכרטיסים שהוא מחזיק. לעיתים ישנם כיסויים ייחודיים. כך, לדוגמה, הפוליסה למחזיקי כרטיסי אמריקן אקספרס מעניקה כיסוי ביטוחי בחו"ל (בריאות ומטען) גם במקרה של רעידת אדמה וכן כיסוי להגנה משפטית בחו"ל עד לתקרה של 5,000 דולר.

 

מה מעניק ביטוח הנסיעות לבעלי כרטיסי אשראי?

 

  • תקרת ההוצאות הרפואיות: 500-260 אלף דולר.
  • שכר מנתח: 20-15 אלף דולר.
  • יום אשפוז: 3000-1,350 דולר.
  • הוצאות רפואיות בחו"ל לא בעת אשפוז: 1,500-3,000 דולר
  • טיפול חירום בשיניים: 3,000-1,500 דולר.
  • ביטול או קיצור נסיעה: 2,500-1,250 דולר.
  • סך הכל ביטוח מטען: 2,700-1,100 דולר.
  • הגבלה לפריט: 440-220 דולר. ביטוח דברי ערך: 1,000-500 דולר.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
נוסעים לחו"ל? האם ביטח חברת האשראי מספיק?
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
מומלצים