1. גם אחרי פתיחתו של מלון "נורמן" ברחוב נחמני, אחרי השקעה של 140 מיליון שקל שתצטרך להוכיח את עצמה במבחן השנים והתיירות המדשדשת מאז מבצע "צוק איתן", התיאבון למלונות בוטיק בתל אביב לא נרגע. עכשיו זהו רחוב ביאליק, אחד היפים בעיר הלבנה אם לא היוקרתי מכולם, שעומד לקבל מלון בוטיק. אחד הדיירים ברחוב סיפר לנו על המודעה שנתלתה השבוע בבניין מס' 12, שמשמש כבניין משרדים (די מכוער, אפשר להגיד) ברחוב הקטן, בדבר שינוי הייעוד של הבניין לבית מלון.

עיצוב מעורר תיאבון. מה לגבי ההשפעה העירונית? (צילום: עמית גושר)
עיצוב מעורר תיאבון. מה לגבי ההשפעה העירונית? (צילום: עמית גושר)

אז אין ספק: יש ביקוש גובר לבתי מלון קטנים בכל העולם, ואין סיבה שזה לא יקרה בתל אביב.

אין ספק 2: חסרים חדרי מלון בתל אביב, ושדרות רוטשילד אופנתיות כרגע.

אבל אין ספק 3: אם התיירות לא תתאושש, ההשקעות האלה יסתיימו בהפסדים כואבים. ועוד לא דיברנו על המשמעות ארוכת הטווח של צמצום היצע המגורים לטובת בתי מלון קטנים ויוקרתיים סביב שדרות רוטשילד. כי תל אביב מהלכת על חבל דק בין הפיתוי להפוך לעיר-עולם (או לפחות להאמין שהיא כזאת) יחד עם גיוס אמידים ועשירים למגדלים שנבנים בה, לבין פגיעה אנושה בצעירים וביוצרים שלא יוכלו להישאר בה. הפיכתם של עוד בניינים לבתי מלון בלב העיר עשויה להביא לכאן עוד תיירים, אך עלולה להפוך את הלב הפועם שלה לפנינת תיירות משעממת עם כמה בתי קפה טובים. תראו מה קרה לרחוב שינקין, שהלך לעולמו ולא מצליח לקום לתחייה. מדובר בשיכון לא מעניין.

2. כמעט באותו עניין, והפעם מהצד הצעיר של החיים: כנס על התחדשות עירונית ייערך ביום רביעי הקרוב בירושלים, ביוזמת עמותת "במקום" והתוכנית לתואר שני ב"בצלאל". הכנס יערוך בתוכניות פינוי-בינוי ובזכויות הדיירים במקרים כאלה; על הפחתת הג'נטרפיקציה במקרים של התחדשות עירונית כדי לשמור על מרקם האוכלוסייה הוותיק; והצגת פרויקטי סטודנטים שעסקו בשכונות ספציפיות בירושלים.

איפה ומתי: יום רביעי, (10.12) 15:30-19:30 בית הנסן, רחוב גדליהו אלון 14, ירושלים

3. שבוע העיצוב מילאנו, אירוע העיצוב החשוב בעולם, ייערך גב-אל-גב עם אירוע האדריכלות והתיירות הבולט בעולם שייערך באותה עיר ממש. בחודש אפריל ייערך סלון העיצוב, ומיד אחריו ייפתח "אקספו 15" במילאנו. נושא העיצוב של חללי עבודה זוכה לדגש בולט בשנים האחרונות: לפני שנתיים היה זה האדריכל הצרפתי ז'אן נובל, שבנה מיצב ענק של חללי עבודה שונים; לפני שנה הוצגו בתיהם וחללי העבודה של שישה אדריכלים נודעים; ובשנה הבאה יהיה זה הפרויקט The Walk, באוצרותו של האדריכל האיטלקי מיקלה דה לוצ'י, שינסה לבחון את עתידו של המשרד ולהציע פתרונות שמותאמים לצרכים היומיומיים המתעדכנים של בני האדם.

האם תימשך המגמה של עבודה בחללים משותפים, שתופסת תאוצה גם בערים הגדולות בישראל? האם אנשים יעבדו יותר בבית? "משרדים יהפכו בהדרגה לחללי פגישות וחיים משותפים", מאמין דה לוצ'י. "גמישות בתכנון משרדים הופכת לעקרונת יותר, לא במובן של גמישות מודולרית שבה משתמשים באותו לייאאוט שוב ושוב -- אלא גמישות שמאפשרת מגוון עצום של פתרונות שונים". הנה הקדימון לפרויקט שלו בשבוע העיצוב מילאנו 2015:

4. גם סיכומי השנה שלנו מתקרבים, ובשבוע הבא ימליצו הכותבים של Xnet על האנשים שהם אוהבים לשאוב מהם השראה יומיומית באינסטגרם. אנחנו מנסים לזכור (האמת שאין לנו הרבה ברירה, דואגים להזכיר לנו) שהחיים שלנו מורכבים מאילוצים כלכליים במציאות לא פשוטה, ולכן בדקנו איזה תקציב יספיק לעיצוב של סלון סטנדרטי בדירת קבלן. הזמנו 4 מעצבות ומעצבים להציע סגנון ייחודי לאותו חלל ממש, ואז הם נכנסו בזה אחר זה לדירה - יום אחרי יום - והלבישו את הסלון ב-30 אלף שקל לכל היותר. הנה הצצה קטנה להפקת סוף השנה, שאנחנו עומדים לפרסם בשבוע הבא.

Aline-28

שבוע טוב, איתי כ"ץ

Itay@xnet.co.il