חוף תל אביב בשעות הבוקר. השחיינים האמיצים והמתעמלים החרוצים כבר כאן, יחד עם נופשים מזדמנים שנהנים מקרני השמש המלטפות לפני שעות הצהריים הלוהטות. הם כבר הבחינו שמרחבי החול מקבלים צורה אחרת בשנים האחרונות, ככל שקו החזית של העיר לים מתמלא במגדלים: השמש שמפציעה בשעות הבוקר מכיוון מזרח פוגשת את גורדי השחקים, שמשרטטים מלבנים גדולים של צל על החול.

התוצאה, בחוף "בננה ביץ'", היא שהנופשים והמשתזפים צריכים לנוע על החול בהתאם לקו הצל של מלון רויאל ביץ' (מגדל SeaOne) החדש, אם ברצונם להישאר בשמש. גלי ישראל טל, שמגיעה לכאן כבר 15 שנה, אומרת: "אנחנו גומרים לשחות ומחפשים את השמש כמו עכברים. אם ימשיכו עם בניית המגדלים לא תהיה שמש עד הצהריים, ואלה שעות שבהן כבר אי אפשר להיות בחוף".

"בימים קרירים, כשיוצאים מן הים צריך לחפש את השמש", קובלת רחל גלעד-וולנר, שחיינית חובבת וחברת מועצת עיריית תל אביב יפו ("עיר לכולנו"), שנמנית על קבוצה גדולה שפוקדת את החוף בכל בוקר.

עוד על חופי תל אביב בערוץ האדריכלות

>> חומת ההפרדה: כך ייראה קו הרקיע של ת''א בשנים הקרובות

>> הטיילת החדשה: פרויקט חיובי או מסוכן?

>> הדולפינריום אומר שלום: פרידה מהמקום המיתולוגי

לאחרונה חשפנו ב-Xnet את התוכנית להקים 15 פרויקטי מלונאות ומגורים לאורך חוף תל אביב. כפי שנכתב, לא נעשה תסקיר סביבה מקיף שבוחן את השפעת המגדלים על החוף (המשרד להגנת הסביבה לא מחייב לערוך תסקיר כזה, ולכן נערכים תסקירים נקודתיים). ייתכן שהצל הגובר בחוף הים יעודד את העירייה לבצע בדיקה סביבתית: מה יקרה כשכל רצועת החוף תתמלא במגדלים?

תודה לכנרת רוזנבלום ("פריזאית"), שהבחינה בצללים על החול.