שני הפרויקטים האחרונים של משרד האדריכלים עטור הפרסים סטיבן הול עונים להגדרות של אדריכלות בת קיימא: האחד הוא בניין חדש באוניברסיטה הלאומית של קולומביה בבוגוטה, שיפעל באמצעות אנרגיה סולארית (הפרויקט בבנייה), והשני הוא מוזיאון האמנות הייחודי נאנג'ינג סיפאנג שבסין.

המוזיאון לאמנות של נאנג'ינג אינו רק שילוב מעורר השראה של עיצוב מודרני וייחודי עם מוטיבים חזותיים הקשורים להיסטוריה ולתרבות המקומית, אלא גם מבנה שנותן מענה לרצון ההולך וגובר של סין (והצורך, כתוצאה מהתקנות ההולכות ומתרבות) בפיתוח בר קיימא.

הול מאמין שבנייה ופיתוח בני קיימא חשובים בעשייה האדריכלית לא פחות מעיצוב חדשני ועתיר דמיון, והמודעות להקשר היא כוח מניע מאחורי חלק גדול מיצירותיו. בכך מזכירה גישתו את זו של משרד האדריכלים אופנהיים (שמתכנן, בין השאר, מלון חדש בוואדי ראם).

סימן ההיכר של הול הוא שילוב מתוחכם של אור וחלל, אבל הוא מדגיש גם את ה"פואטיות" של האדריכלות המעוגנת בסביבתה.

בהשראת הציור הסיני הקדום, היוצר בצופה תחושה שהוא נע בתוך התמונה, מוזיאון נאנג'ינג מורכב ממבנים ליניאריים המתפתלים בתוך כר דשא שופע.

במפלס התחתון מחלקים את הקרקע שבילים להולכי רגל וחומות מבטון עם כתמים שחורים. חומרים ממוחזרים (לרבות מי נגר) ומערכות חימום וקירור גיאותרמיות חסכוניות באנרגיה – העושות שימוש בחום הנשמר על פני השטח לחימום וקירור המבנה – ממלאים תפקיד חשוב בעיצוב המוזיאון.

מאפיין בולט הוא החצר המרוצפת בלבני הוטונג ישנות (האופייניות לסמטאות הערים בסין), שנאספו מחצרות שנהרסו במרכז נאנג'ינג. במבוק מהעצים שכיסו את האתר לפני הבנייה עורבבו בבטון: כך נוסף מאפיין בוטני לחומר שהוא עירוני מטבעו.

אחת התערוכות הראשונות במוזיאון תוקדש לאדריכלות של סטיבן הול בסין. בין היתר יוצג בההמבנה ההיברידי המחובר בבייג'ין – מתחם רב-תכליתי של שמונה מגדלים המחוברים ביניהם באמצעות "גשרי שמיים", שנחשב לאחד הפרויקטים הגדולים בעולם של בנייה ירוקה למגורים.

עוד מוזיאונים בעולם:

>> ה"מונה" - מוזיאון פרטי שבנה מיליונר אקסצנטרי בטזמניה

>> הפרויקט השאפתני של מוזיאון הקומיקס בסין, שנראה כמו סרט אנימציה