מרכיבים
4 מנות
- 8 תפוחי אדמה (לבנים או אדומים), קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
- 1 כף מלח גס
- 3 כפות שמן זית
- 4 בצלים, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- שמים את תפוחי האדמה בסיר, מוסיפים את המלח הגס ויוצקים מים עד כיסוי. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה חזקה. מכבים את הלהבה ומניחים לסיר המכוסה לעמוד על הכיריים עוד כ-10 דקות (תפוחי האדמה ימשיכו להתבשל מעוצמת החום). מסננים.
- מחממים מחבת רחבה או ווק על להבה גבוהה. כשהמחבת חמה מוסיפים את השמן, מפזרים את הבצלים ומניחים עליהם את תפוחי האדמה. מבשלים 12-10 דקות, שבמהלכן מערבבים מדי 2 דקות. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים, מסירים מהכיריים ומגישים מיד.
איך שומרים?
- עד יומיים במקרר. מחממים במחבת משומנת קלות.