מרכיבים

20 יחידות

 

  • 500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח
  • 25 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
  • 25 גרם משפר אפייה (נמכר בכל רשתות השיווק. ואל חשש – הוא עשוי ממרכיבים טבעיים בלבד)
  • 2 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 1/2 כפית מלח
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) חלב
  • 100 גרם חמאה רכה
  • 2 כפות צנוברים
  • 6 משמשים מיובשים קצוצים
  • לציפוי: 2 כפות דבש מהולות בכף מים, 2 כפות שומשום

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים, משפר האפייה, הביצים, החלמונים, הסוכר והחלב. לשים כ-3 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
  2. מוסיפים בהדרגה את המלח, הצנוברים, המשמשים והחמאה, ולשים עוד 8 דקות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.
  3. מרפדים תבנית בנייר אפייה. יוצרים מהבצק 20 כדורים שווים בגודלם ומניחים בתבנית במרווחים של כמה ס"מ זה מזה. מברישים בדבש המהול במים, מכסים באופן רופף בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד שהלחמניות מכפילות את נפחן. לקראת סוף ההתפחה מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  4. מברישים שוב את הלחמניות המתוקות בדבש, מפזרים שומשום ואופים כ-30 דקות, עד הזהבה.

 

  • עוד מתכונים של חיה אילונה דר - בבלוג שלה, "יופי במטבח"