גרסה חגיגית ומשעשעת לספנקופיטה - מאפה יווני במילוי תרד וגבינת פטה, שמוגש בדרך כלל בתבנית גדולה או כבורקס אישי משולש.
מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין, באדיבות מחלבות "גד".
מרכיבים
18 מאפים
- 1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס, מופשרת לילה במקרר
- 1 ביצה
למלית
- 350 גרם עלי תרד ללא גבעולים, קצוצים
- 3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
- 200 גרם פטה כבשים, מפוררת
- 100 גרם מוצרלה מגורדת
- 2 כפות פירורי לחם
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מאדים את התרד במחבת ללא שמן, עד שהוא מתרכך מאבד מנפחו. מצננים וסוחטים, כדי להיפטר מנוזלים.
- מערבבים את התרד עם שאר מרכיבי המלית.
- חותכים את יריעת הפילאס למלבנים בגודל 10×12 ס"מ. מניחים כף מלית במרכז כל מלבן, מגלגלים לרולדה ומסובבים את הקצוות לצורה של סוכרייה - סיבוב לצד אחד וסיבוב לצד הנגדי. מניחים את הסוכריות בתבנית (עד כאן אפשר להכין מראש ולהקפיא).
- מברישים את המאפים בביצה ואופים כ-25 דקות, עד שהם מזהיבים היטב. מגישים חם.
- בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק