לעוגיות האלה יש המון גרסאות באינטרנט, וזה לא פלא: השילוב בין השוקולדיות שלהן, מהירות ההכנה והעובדה שהן ללא אפייה הופך אותן לנחשקות במיוחד.

 

אופן ההכנה זהה בכל המתכונים, זהה אבל כמויות המרכיבים משתנות. אחרי שניסיתי המון מתכונים הגעתי לגרסה משלי: לא כל כך מתוקה ועם חמאת בוטנים עם שברים.

 

סוד הטעם של עוגיות השוקולד האלה הוא שימוש בקקאו משובח – אז אל תתפשרו בנקודה הזאת.

 

 

מרכיבים

כ-25 עוגיות

 

  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
  • 100 גרם חמאה
  • 4 כפות אבקת קקאו משובחת (עליה יקום וייפול דבר)
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כוס (280 גרם) חמאת בוטנים חלקה או עם שברי בוטנים
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל משובחת
  • כ-3 כוסות (240 גרם) שיבולת שועל להכנה מהירה

 

אופן ההכנה

  1. מרפדים שתי תבניות גדולות או מגשים בנייר אפייה. מניחים ליד הכיריים קערה גדולה.
  2. שמים בסיר את החלב, החמאה, הקקאו והסוכר. מביאים לרתיחה על אש בינונית, תוך ערבוב. מבשלים עוד דקה לאחר הרתיחה ומסירים מהכיריים.
  3. מוסיפים לסיר את חמאת הבוטנים ומערבבים עד שהיא נטמעת בתערובת. מוסיפים את הווניל והמלח ומערבבים שוב.
  4. מוסיפים לסיר כ-3/4 מכמות שיבולת השועל ומערבבים. אם התערובת דלילה מדי, מוסיפים עוד מעט שיבולת שועל – היא צריכה להיות יציבה מספיק כדי שאפשר יהיה ליצור ממנה עוגיות שישמרו על צורתן.
  5. מעבירים את התערובת לקערה (מפני שחום הסיר עלול לייבש אותה). מניחים בתבנית בעזרת כף תלוליות קטנות מהתערובת. מעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות לפני שהעוגיות מוכנות לאכילה. שומרים במקרר בכלי אטום.

 

  • בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק