כשפשטידה הופכת למאפה אישי בצבע כתום מפתה וכשהבצק מתחלף בגזר צבעוני, מגלים שגם מאפים בריאים יכולים להיות טעימים וכיפיים.
- עוד מתכונים קלים וטעימים – בבלוג של אינס ינאי ואפיק גבאי, "תיק אוכל - בלוג קולינרי מפתה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
12 יחידות בתבנית שקעים
- 300 גרם דלעת
- 1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה 5%
- 100 גרם גבינה בולגרית 5%, מפוררת
- 2 ביצים
- 3 כפות קמח תופח
- 1 כפית שטוחה מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- 3 כפות של עשבי תיבול קצוצים – בזיליקום, עירית או פטרוזיליה
- 2 גזרים גדולים, עבים ככל האפשר
אופן ההכנה
- חותכים את הדלעת לקוביות. מבשלים אותה במים רותחים עד לריכוך, מסננים ומועכים למחית.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- חותכים את הגזרים באמצעות קולפן ירקות לרצועות דקות ורחבות. מניחים את הרצועות בקערה מלאה במים רותחים למשך כ-5 דקות, לריכוך. מסננים.
- מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט רצועות הגזר.
- משמנים תבנית שקעים. מרפדים את הדפנות של כל שקע ב-2 רצועות גזר. ממלאים את השקעים בתערובת (אם נותרו שאריות גזר, אפשר לגרר אותן ולהוסיפן לתערובת).
- אופים כ-30 דקות, עד שהמאפים משחימים. מגישים לצד סלט טרי.
- בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק