עוגיות שוקולד מבצק נפלא ונימוח המסתירות בתוכן הפתעה קראנצ’ית טעימה במיוחד. בצק העוגיות נפלא גם להכנת טארטים וכבסיס לקינוחים אחרים.
- בואו להיות חברים של Xnet בפייסבוק
מרכיבים
18 עוגיות סנדוויץ’
לעוגיות
- 200 גרם חמאה או מרגרינה רכה
- 125 גרם (1 כוס) אבקת סוכר
- 1 ביצה גדולה
- 275 גרם (2 כוסות פחות כף) קמח
- 35 גרם (2 כפות) אבקת קקאו
- 35 גרם (2 כפות) אבקת שקדים
לקרם השוקולד-נוגט
- 250 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 250 מ”ל (1 מכל) שמנת מתוקה חלבית או צמחית
- 60 גרם (3 כפות גדושות) מחית נוגט (להשיג בחנויות לבישול ואפייה)
לקראנץ’ הפרלינה
- 70 גרם שוקולד חלב קצוץ (לפרווה: שוקולד מריר)
- 50 גרם שוקולד לבן
- 60 גרם (2 כפות גדושות) מחית נוגט
- 30 גרם (1 כוס) פצפוצי אורז קצוצים
- 40 גרם (1 כוס) פאייטה (פירורי גליליות - להשיג בחנויות לבישול ואפייה) או גביעי גלידה טריים גרוסים
אופן ההכנה
העוגיות
- שמים במעבד מזון את כל מרכיבי העוגיות ומעבדים רק עד שמתקבל בצק חלק.
- מניחים את הבצק על נייר אפייה ומשטחים אותו מעט. מניחים עליו נייר אפייה נוסף ומרדדים במערוך לעלה בעובי 3 מ"מ.
- מעבירים את עלה הבצק למקפיא לשעה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- קורצים מהבצק הקפוא עיגולים בקוטר 5-4 ס”מ. מניחים בתבנית ואופים במשך כ-12 דקות.
קרם השוקולד-נוגט
- בסיר קטן מחממים את השמנת המתוקה עד סף רתיחה ויוצקים אותה על השוקולד הקצוץ. טוחנים את התערובת בבלנדר מוט, מוסיפים את מחית הנוגט וממשיכים לטחון לקרם חלק ומבריק.
- מניחים את הקרם למשך כשעה בטמפרטורת החדר, עד שהוא מתייצב ונעשה נוח לזילוף.
קראנץ’ הפרלינה
- שמים את שני סוגי השוקולד בקערה בינונית וממיסים במיקרוגל או על הכיריים. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי. על הכיריים: שמים את הקערה מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בקערה). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הפרלינה לשוקולד המומס ומערבבים היטב.
הרכבת העוגיות
- מניחים על משטח עבודה מחצית מכמות העוגיות. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק בקוטר 1 ס"מ (לחלופין, אפשר להשתמש בשקית סנדוויץ' שחתכתם את אחד הקצוות שלה).
- מזליפים טבעת קרם בשוליה של כל עוגייה, וממלאים את מרכז העוגיות בתערובת קראנץ’ הפרלינה.
- מניחים על הקרם עוגייה נוספת ומהדקים בעדינות. מעבירים למקפיא לעשר דקות ומגישים.
איך מכינים מראש?
- אפשר להכין את העוגיות עד שלושה שבועות מראש ולשמור במקפיא עד זמן קצר לפני ההגשה.
- מתוך הספר "אפרת ליבפרוינד מארחת שפים", הוצאת דני ספרים