תבשיל נפלא במינימום מאמץ: הלימון גורם לשוקיים לקבל מרקם עסיסי ונימוח במיוחד. מגישים לצד סלט ירוק ותפוחי־אדמה אפויים - ויש לכם יופי של ארוחה.
שוקי עוף מכילות אחוז נמוך של כולסטרול, כך שגם מי שסובל מכולסטרול גבוה יכול ליהנות מהן.
המרכיבים
- 12 שוקי עוף, ללא העצם הבולטת
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 1/2 לימון בקליפתו, פרוס דק
- 1 פלפל חריף, נקי מזרעונים וקצוץ דק
- 12 שיני שום שלמות, קלופות
- 4 בצלים ירוקים, קצוצים
- 1 כוס פטרוזיליה, קצוצה
- 1/2 כוס נענע, קצוצה
- 1/2 כוס כוסברה, קצוצה
- 3 כפות עלי תימין, מופרדים מהגבעולים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- מלח גס, פלפל שחור גרוס
- 1 כפית סוכר חום דמררה
ההכנה:
1. שמים בתבנית בינונית את כל המרכיבים, מערבבים היטב ומשהים לשעה.
2. מחממים תנור מראש ל-200 מעלות. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים שעה. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עוד 20 דקות עד להזהבה.
- מתוך הספר "טעים ובריא", מאת בני סיידא, בהוצאת "מודן"