נחל עמוד הוא "גן עדן קטן", יצירה קסומה של הטבע. כאן, בצד נחל הזורם כל ימות השנה, ובצל עצי החורש והבוסתנים, אפשר לטייל בנחת, ליהנות מיפי הטבע ולהירגע.

 

נחל עמוד מזרים מי מעיינות משך כל השנה בחלקו העליון, קטע שקיבל מספר שמות על פני הדורות, ואדי למון, ואדי טואחין, וכיום שמו בישראל נחל עמוד- על שם עמוד האבן הניצב בחלקו התחתון. נחל עמוד הוא קניון עמוק המקבל את מרבית משקעי הר מירון המזרחי, ומזרים אותם אל הכינרת, לאורכו מספר מעיינות הנובעים משך כל השנה.

 

הנחל הוא שמורת טבע ולכן החי והצומח בו כמעט בלתי מופר, כך נוכל לפגוש בנחל דרבנים, שפני סלע , חזירי בר, תנים , צבועים שועלים, חוגלות , בעבר – עד שנות השישים של המאה העשרים –שכנו בנחל עמוד מספר נמרים גליליים , תת מין גדול מזה החי בדרום הארץ, ואולם אחרון הנמרים האלה ניצוד על ידי רועה צאן בשנת 1964.

  

מוקדי עניין עיקריים בנחל:

עין יקים (עין תינה) – מעיין הנובע כל ימות השנה, ומסביבו עצי בוסתן.

עצי דולב – עצי ענק מהגדולים בישראל.

טחנות קמח עתיקות

חלקות הבוסתנים – ערוגות המושקות על-פי המסורת החקלאית ההררית ובניהן עצי לימון, תפוח, תמר, זית, שזיף, תאנה, רימון וכרמי גפנים .

מבטשה – מתקן לעיבוד צמר - תעשייה שבה עסקו בעבר יהודי צפת.

בריכת שכווי – בריכה יפהפייה ובה מי מעיין צלולים.

 

ניתן להגיע לנחל ממספר כיוונים: הדרך הראשית, מכביש מירון – כפר שמאי פונים מזרחה לדרך עפר ההופכת לכביש אספלט המוביל עד לכניסה הראשית, בכניסה לוקחים דפדפת עם תיאור המסלול / כניסה מכביש מירון צפת, פונים דרומה מול קדיתא ונכנסים לנחל דרך עין פועם.

 

 

 

 

מה אוכלים? 

 

מתכון סלט גלילי בנוסח צפת

 

סלט גלילי בנוסח צפת (צילום: אנטולי מיכאלו, סגנון: קרן ברק)
סלט גלילי בנוסח צפת (צילום: אנטולי מיכאלו, סגנון: קרן ברק)

 

המרכיבים

  • 150 גרם קוביות של צפתית המשק בטרין
  • 25 גרם עלי חמציץ
  • 25 גרם עלי תרד
  • 10 גרם נבטוטים
  • 10 גרם עלי מיקרו
  • 10 גרם פטרוזליה קצוצה גס
  • 10 גרם כוסברה קצוצה גס
  • 10 גרם נענע קצוצה גס
  • 3 יחידות טוסטונים (60 גרם)

לרוטב

  • 5 גרם חרדל דיז'ון גרגירים
  • 10 מ"ל חומץ
  • קורט זעתר
  • קורט סוכר
  • 20 מ"ל שמן זית
  • מלח פלפל גרוס לפי טעם

 

ההכנה:

1. הרוטב: מערבבים בקערה את הכול יחד עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מערבבים יחד את כל מרכיבי הסלט (פרט לגבינת הצפתית) יחד עם הרוטב.

3. מסדרים בצלחת הגשה את הסלט ומעל את קוביות הגבינה והטוסטונים.