מנה עם צבע סגול עמוק ומהפנט, שהוא תוצאה של תהליך ההתקרמלות של הכרוב האדום. שימו לב: ההכנה מתחילה לילה מראש.
מרכיבים
6 מנות
- 1 כרוב אדום
לקינואה
- 1 כוס קינואה
- 1 1/2 כוסות מים
- 1 כפית מלח
למלית
- 2 כפות שמן
- 1 בצל גדול, קלוף וקצוץ
- 1/2 כוס חמוציות
- 1 גזר, קלוף ומגורר דק
- מלח
- פלפל שחור טחון
לרוטב
- 2 כפות שמן קנולה
- 1 שן שום, קלופה וקצוצה
- 2 כפות סוכר חום
- 1 כף סילאן
- 1/2 כוס פירות יער קפואים, מופשרים
- מיץ מ-1/2 לימון
- 1 כפית מלח
- מעט פלפל לבן טחון
- 1/4 כוס מים
אופן ההכנה
- מסירים את בסיס הכרוב ונפטרים ממנו. עוטפים את הכרוב בשקית ניילון ומאחסנים במקפיא למשך הלילה.
- הקינואה: שמים את כל המרכיבים בסיר, מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות על להבה בינונית. מסירים מהכיריים ומשאירים מכוסה עוד כ-20 דקות.
- המלית: מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים לסיר הקינואה. מוסיפים לסיר את שאר מרכיבי המלית ומערבבים.
- ממלאים סיר גדול במים, ממליחים ומביאים לרתיחה. מוציאים את הכרוב ומפרידים לעלים. מניחים את העלים בסיר ומבשלים 3 דקות, עד שהם הופכים לגמישים. מייבשים על מגבת מטבח.
- משטחים את העלים על משטח העבודה. מניחים בבסיס כל עלה כף גדושה מהמלית. מקפלים את העלה מימין ומשמאל מעל המלית ומגלגלים מלמטה למעלה לגליל. מניחים בצפיפות בתבנית תנור בעלת שוליים.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- הרוטב: מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים מעט את השום. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות.
- יוצקים את הרוטב על הכרוב, מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים כחצי שעה. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים כחצי שעה נוספת.
- מגישים חם, מומלץ לצד שמנת חמוצה. שומרים עד 3 ימים במקרר.
- לעוד מתכוני ממולאים - לחצו כאן