בין הביתנים השונים באזור Tortona התרוצצה ביום הפתיחה של שבוע העיצוב מילאנו 2015 המעצבת הנודעת פאולה נאבונה, אחת הדמויות הבולטות בסצינת העיצוב האירופית. פעם אחת ראינו אותה בחנות הפופ-אפ של "לינטלו" ההולנדית, שם היא עיצבה את התצוגה בסגנון של שוק אוכל הולנדי, ועשר דקות קודם היא עדיין הצטלמה בחנות הזמנית של מותג הטפטים ההולנדי nlxl. שם הציגו את הטפטים החדשים שלה, עם מוטיבים כחולים ודגים כמו שאפשר לצפות ממנה. צילמנו אותה בזמן שהיא מדגמנת את העבודה שלה:
לא רחוק משם, במרכז העיצוב השנתי של SuperStudio, הציגה חברת הרכב "יונדאי" מיצג הנדסי וקינטי מרשים של האמן האמריקאי ראובן מרגולין, וגם נציגות ישראלית קטנה הייתה לצידו: סטודיו cozi הגיעו לכאן בהופעת בכורה. אבל מה שמשך את תשומת לבם של רוב המבקרים, כפי שאפשר היה לראות מהתור שהתגודד בכניסה, היה הסושי. ולא רק הוא, אלא האופן שבו מזגו עליו את הסויה:
מוזיאון הטריאנלה מציג רטרוספקטיבה אדירה בהיקפה, סביב הנושא "איך אנחנו אוכלים". תחת השם Arts and Foods, ועל פני שתי קומות עם שלושה ביתנים שונים, אפשר לראות איך אכלו האירופאים מאז 1851 - השנה שבה התקיימה תערוכת Expo העולמית לראשונה - ועד השנה, שבה מתקיים במילאנו Expo נוסף. בין פיקניקים צרפתיים בטבע לאטליז איטלקי נושן, בין ניסויים פוטוריסטיים בצ'כיה ותיעוש אמריקאי אחרי מלחמת העולם השנייה (כולל שקיות חטיפים לאסטרונאוטים ומקררים של קוקה קולה) - זה מסע מרתק, מעורר תיאבון וגם בחילה בשלב מסוים.
מדפי פלסטיק כחולים-שקופים בעיצוב פטריסיה אורקיולה, מהקולקציה החדשה של Kartell