שילוב מעניין בין המטבח האיטלקי (שתרם את הניוקי) למטבח המקסיקני (שסיפק את התיבול). התוצאה היא ארוחה שלמה בסיר אחד: טעימה מאוד, משביעה ומרעננת בזכות נוכחות הלימון.

 

 

מרכיבים

4-3 מנות

 

  • 500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
  • 500 גרם ניוקי
  • שמן זית
  • 1 פלפל חריף פרוס
  • 2 בצלים סגולים פרוסים
  • 3 כוסות עגבניות שרי חצויות

 

למשרה

  • 2 כפות שמן (לא זית)
  • קליפה מגוררת מלימון שלם
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 1 כף אורגנו
  • 1 כף כמון
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

 

לרוטב

  • 1 כוס מים או ציר עוף (אפשר מאבקה)
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 2 כפות עלי תימין טריים
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

 

אופן ההכנה

  1. שמים בקופסה או בקערה את קוביות העוף ואת מרכיבי המשרה. מערבבים היטב, מכסים ומניחים במקרר לשעה לפחות (ועד יממה).
  2. מבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן. מסננים, מוסיפים כף שמן זית, מערבבים ושומרים בצד.
  3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ושומרים בצד.
  4. מחממים 3 כפות שמן זית בסיר רחב על אש גבוהה. מוסיפים את קוביות העוף עם מרכיבי המשרה ומטגנים תוך ערבוב כ-3 דקות, עד שהעוף משנה את צבעו ללבן. מוציאים את העוף מהסיר ושומרים בצד.
  5. מוסיפים לסיר עוד מעט שמן ומחממים אותו (עדיין על אש גבוהה). מוסיפים את הפלפל החריף, הבצלים הסגולים והעגבניות ומטגנים כ-3 דקות תוך ערבוב, עד שהעגבניות מתחילות להתרכך ומפרישות מעט נוזלים.
  6. מחזירים את העוף לסיר, ומוסיפים את הניוקי ואת הרוטב. מערבבים היטב (אבל בעדינות, כדי שהניוקי לא יימעכו), מורידים מהאש ומגישים מיד.