שילוב מעניין בין המטבח האיטלקי (שתרם את הניוקי) למטבח המקסיקני (שסיפק את התיבול). התוצאה היא ארוחה שלמה בסיר אחד: טעימה מאוד, משביעה ומרעננת בזכות נוכחות הלימון.
- מרילין איילון היא בעלת הבלוג Ma Blogeria
ומחברת הספר "שבוע במטבח של מרילין"
בהוצאת מייזליק ספרים
מרכיבים
4-3 מנות
- 500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
- 500 גרם ניוקי
- שמן זית
- 1 פלפל חריף פרוס
- 2 בצלים סגולים פרוסים
- 3 כוסות עגבניות שרי חצויות
למשרה
- 2 כפות שמן (לא זית)
- קליפה מגוררת מלימון שלם
- 3 שיני שום כתושות
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- 1 כף אורגנו
- 1 כף כמון
- מלח
- פלפל שחור טחון
לרוטב
- 1 כוס מים או ציר עוף (אפשר מאבקה)
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- 2 כפות עלי תימין טריים
- 2 שיני שום קצוצות
- מיץ מלימון אחד
- מלח
- פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- שמים בקופסה או בקערה את קוביות העוף ואת מרכיבי המשרה. מערבבים היטב, מכסים ומניחים במקרר לשעה לפחות (ועד יממה).
- מבשלים את הניוקי לפי הוראות היצרן. מסננים, מוסיפים כף שמן זית, מערבבים ושומרים בצד.
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ושומרים בצד.
- מחממים 3 כפות שמן זית בסיר רחב על אש גבוהה. מוסיפים את קוביות העוף עם מרכיבי המשרה ומטגנים תוך ערבוב כ-3 דקות, עד שהעוף משנה את צבעו ללבן. מוציאים את העוף מהסיר ושומרים בצד.
- מוסיפים לסיר עוד מעט שמן ומחממים אותו (עדיין על אש גבוהה). מוסיפים את הפלפל החריף, הבצלים הסגולים והעגבניות ומטגנים כ-3 דקות תוך ערבוב, עד שהעגבניות מתחילות להתרכך ומפרישות מעט נוזלים.
- מחזירים את העוף לסיר, ומוסיפים את הניוקי ואת הרוטב. מערבבים היטב (אבל בעדינות, כדי שהניוקי לא יימעכו), מורידים מהאש ומגישים מיד.