מרכיבים

  • 3/4 3 כוסות (525 גרם) קמח
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) מים חמימים
  • 2 כפות שמרים יבשים או 1 קובייה מפוררת (50 גרם) שמרים טריים
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) יוגורט
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות חמאה מומסת מצוננת
  • לציפוי: חמאה מלוחה מומסת

 

אופן ההכנה

  1. מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר 1/2 כוס מהקמח, 1/2 כוס מהמים ואת השמרים. מערבבים עד שכל המרכיבים מתאחדים ומניחים כ-10 דקות, עד שנוצרות בועות על פני הנוזל.
  2. מערבבים בקערה נוספת את הביצים, היוגורט הסוכר ויתרת המים. מוסיפים לקערת המיקסר ולשים במהירות בינונית, עד שנוצר בצק אחיד ומעט דביק.
  3. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים בהדרגה את יתרת הקמח. מוסיפים את החמאה המומסת ומגבירים מעט את המהירות. לשים 3-2 דקות ועוצרים.
  4. מנקים את דפנות הקערה משאריות קמח ולשים 3-2 דקות נוספות, עד שהקערה נקייה והבצק אינו נדבק לדפנות.
  5. מעבירים את הבצק לקערת משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעה וחצי, עד שהוא מכפיל את נפחו.
  6. לוחצים על הבצק בעדינות עם האגרוף כדי להוציא ממנו את בועות האוויר, ומעבירים למשטח מקומח.
  7. יוצרים מהבצק 20 כדורים בגודל פינג-פונג ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת מטבח נקייה ומתפיחים במשך 40-30 דקות.
  8. מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות ואופים את הלחמניות כ-20 דקות, עד שהן זהובות.
  9. מוציאים את הלחמניות מהתנור ומברישים אותן מיד בחמאה מלוחה מומסת.
  10. מצננים את הלחמניות לחלוטין ושומרים אותן בקופסה אטומה, כשהן עטופות במגבת.

 

רוצים לשדרג ולהוסיף עוד טעמים ללחמניות?

  • אפשר להוסיף לחמאה כל מיני דברים: עשבי תיבול קצוצים שאוהבים, למשל שום כתוש, מלח גס, דבש או סילאן.

 

עוד מתכונים טעימים של מיכל מעוז נחום - בבלוג שלה, "בלבוסטה". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג.