מרכיבים
7-6 לביבות
- 1 בצל קטן קצוץ
- שמן לטיגון
- 1/2 סלסילה פטריות שמפיניון, פרוסות
- 1/2 1 מצות
- 2 ביצים
- 4 כפות גדושות גבינה צהובה מגורדת
- 3 כפות גבינה בולגרית מפוררת או פרמזן מגוררת
- 1/2 כפית אבקת מרק פטריות
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הפטריות, ממליחים ומטגנים כ-4 דקות. מעבירים לקערה ומצננים.
- מרטיבים את המצה ומפוררים לתוך הקערה עם הבצל והפטריות. מוסיפים את הביצים, הגבינות, אבקת המרק, מלח ופלפל, ומערבבים היטב.
- מחממים שמן במחבת. יוצרים מהתערובת קציצות בעזרת הידיים ומטגנים עד אותן עד שצדן התחתון מזהיב היטב. הופכים, מנמיכים את האש ומכסים. מטגנים 2-1 דקות נוספות, עד שגם הצד השני מזהיב.
- עוד מאות מתכונים קלים ומהירים – באתר של אפרת סיאצ'י, "מתכונים ב-10 דקות"