מרכיבים

  • 1 ק"ג תפוזים סיניים
  • 500 גרם (1/2 2 כוסות) סוכר
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 1 מקל וניל חצוי לאורכו
  • מיץ מ-1/2 לימון

 

אופן ההכנה

  1. חוצים את התפוזים הסיניים לאורכם ומרתיחים אותם שלוש פעמים: בכל פעם מכסים במים, מביאים לרתיחה ושופכים את המים המשומשים. מטרת ההרתחה היא להוציא מהתפוזים את המרירות.
  2. מוסיפים לתפוזים הסיניים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים האש למינימום ומבשלים כשעה וחצי, עד שמתקבלת ריבה סמיכה (כדי לדעת שהריבה מוכנה, מעבירים בה כף - השובל שנותר אחריה צריך להיסגר לאט לאט. אם השובל נעלם מיד, הריבה עדיין לא מספיק סמיכה).
  3. מעקרים צנצנת: שוטפים אותה היטב, אך לא מייבשים. שמים את הצנצנת הרטובה במיקרוגל ומחממים כדקה. מוציאים את הצנצנת מהמיקרוגל (זהירות, היא חמה מאוד!) ויוצקים לתוכה מיד את ריבת התפוזים החמה. סוגרים במכסה ושומרים במקרר.

 

  • עוד מתכונים מצוינים של דורית מנו-טל אור - בבלוג שלה, "Sweet Dooly". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג