מסוג המאפים שנחטפים היישר מהתנור: ברגע שסיון מניחה אותו על השיש כולם נעמדים מסביב וחוטפים לצלחות. מי שלא מזדרז, לא נשאר לו כלום. החוקים ברורים!
המתכון המקורי הופיע בבלוג smitten kitchen – שינינו אותו טיפה כדי שיהיה לכם (ולנו) מהיר יותר וגם בריא יותר.
- עוד מתכונים מצוינים של סיון שטרנבך ורונה קובו - בבלוג "המטבח של סיון". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
4 מנות
- 500 גרם פסטה (אנחנו השתמשנו ב"חונקי כמרים")
- 2 כפות שמן
- 1 בצל חצוי ופרוס דק
- 700 גרם פטריות טריות פרוסות, רצוי מכמה סוגים
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 1/2 כוס שרי יבש (להשיג בחנויות יין. אם אין, אפשר להשתמש ביין אדום. המאפה יהיה מעולה גם אתו, אבל טעמו יהיה שונה)
- 20 גרם חמאה
- 3 כפות קמח
- 2 כוסות ציר עוף או ירקות
- 1/2 ק"ג תרד, קרוע בגסות
- 100 גרם (1 כוס) גבינת פרמזן מגוררת
- 200 גרם גבינת מוצרלה (2 כדורים גדולים), קרועה בגסות
- להגשה: פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים.
- מחממים את השמן בסיר רחב על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל והפטריות ומטגנים כ-7 דקות, עד שהם מזהיבים. מתבלים במלח ובפלפל.
- מוסיפים את השרי, מגבירים את הלהבה ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים כמעט לחלוטין. מוסיפים את החמאה ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הציר ומבשלים תוך ערבוב עד שהרוטב מסמיך (הוא מוכן כאשר כף עץ שמעבירים דרכו מותירה שובל שנסגר רק לאחר שנייה-שתיים).
- מוסיפים את התרד ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- שמים את הפסטה בתבנית ויוצקים עליה את הרוטב. מוסיפים מחצית מכמות הפרמזן ואת המוצרלה ומערבבים היטב. מפזרים מעל את יתרת הפרמזן ואופים כ-30 דקות, עד שהמאפה מזהיב. מפזרים מעל את הפטרוזיליה ומגישים חם.
- לעוד מתכונים לפשטידת פסטה - לחצו כאן