כשהסופה התחילה הרשת הוצפה במתכוני מרקים מדהימים והייתי חייבת למצוא איזה נשנוש פחמימתי שיוכל ללוות את כל העונג הזה. תחילה חשבתי על סוג של עוגיות "עבאדי", אבל אז גיליתי כמה מרגרינה/חמאה/שמן זה מכיל, מה שעשה לי קצת רע.

 

לאחר חיפוש די ארוך אחר מתכון שיתאים לכל הדרישות שלי (פריך+מלוח+לא משמין מדי+כיף לטבול במרק או לאכול סתם ככה) נמצאה הנוסחה המנצחת: מקלות לחם. מה שנחמד במקלות הלחם האלה הוא שה"טופינג" - כלומר הקשקושים שמלמעלה - יכול להיות כל מה שתרצו: עשבי תיבול, מלח, תבלינים, זרעים. אני השתמשתי בשומשום שחור עם מלח, וחלק מהמקלות קישטתי בתערובת תבלינים חריפה.

 

בונוס נוסף הוא שזמן ההכנה קצר למדי ואפשר לשמור את המקלות בקופסה אטומה במשך כמה ימים.

 

  • עוד מתכונים טעימים של אלונה אייזנברג - בבלוג שלה, "בלונים". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג.

 

מרכיבים

 

לבצק

  • 1/3 1 כוסות (185 גרם) קמח
  • 1 כפית שטוחה שמרים יבשים
  • 2 כפות שמן
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים קרים
  • 1/2 כפית שטוחה מלח

 

לציפוי

  • 1 ביצה טרופה
  • שומשום שחור, מלח (רצוי אטלנטי), תערובת תבלינים חריפה (פפריקה חריפה, כמון, כורכום)

 

אופן ההכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי הבצק. ומניחים את הבצק על נייר אפייה ומכסים בנייר אפייה נוסף. מרדדים את הבצק בין שני ניירות האפייה לעלה בעובי של כ-1/2 ס"מ. מניחים במקפיא ל-30 דקות (חשוב שהבצק יישאר מכוסה בנייר האפייה, כדי שלא יתייבש).
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
  3. חותכים את הבצק לרצועות ברוחב של כ-1 ס"מ ובאורך הרצוי. מעבירים לתבנית, מברישים בביצה ומפזרים מלמעלה את התוספות.
  4. אופים 20-15 דקות, עד שמקלות הלחם מזהיבים.
  5. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.

 

לעוד מתכוני לחם - לחצו כאן