מטבוחה היא הרבה יותר מסלט: זה נכון שאין כמו לאכול אותה – חמה או קרה - עם חלה טרייה, אבל היא מעולה גם כבסיס לשקשוקה או כרוטב לדגים.
אם אתם לא אוהבים חריף, השתמשו בחצי פלפל חריף בלבד או ותרו על הפפריקה החריפה.
- עוד מתכונים מצוינים של אולגה טוכשר - בבלוג שלה, "המרכיב הסודי". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
- 8 עגבניות גדולות, בשלות אך קשות
- 2 פלפלים אדומים (אפשר גם בצבע אחר)
- 1 פלפל ירוק חריף
- 5-4 שיני שום
- 1/2 1 כפיות מלח
- 1/2 1 כפיות סוכר
- 1 כף פפריקה מתוקה
- אפשרות: 1 כפית פפריקה חריפה
- אפשרות: 1/2 כפית פלפל שחור
- 4-3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- יוצרים בבסיס העגבניות חתך בצורת X, חולטים אותן 30 שניות במים רותחים ומקלפים (מתחילים את הקילוף מהחתך). חותכים לקוביות גדולות.
- חותכים את הפלפלים האדומים והפלפל החריף לרצועות דקות, ואת השום לפרוסות דקות.
- מניחים בתחתית סיר את הפלפלים, ומעליהם את העגבניות והשום. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כשעה, עד שהעגבניות מפרישות את מיציהן והפלפלים מתרככים. אין צורך לערבב.
- מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומבשלים עוד 40-30 דקות על אש נמוכה, ללא מכסה, עד שרוב הנוזלים מתאדים. אם רוצים מטבוחה סמיכה יותר, מבשלים קצת יותר זמן.
- מכבים את האש, מוסיפים את השמן ומערבבים. טועמים ומתקנים את התיבול, אם צריך. שומרים את המטבוחה במקרר בכלי אטום.
- לעוד מתכוני סלטים - לחצו כאן