המרכיבים (ל-6 מנות):
- 1 קופסת טונה עם פלפל חריף, מסוננת
- 100 גרם גבינה לבנה (ניתן להשתמש בגבינת טופו)
- 1/3 כוס גרגירי חומוס מבושלים, כתושים
- 1 בצל קטן, קצוץ
- לציפוי:
- 2 ביצים
- 6 כפות קטשופ
- קמח
- פירורי לחם
- מלח ופלפל לפי הטעם
- לרוטב:
- 1/2 כפית קארי
- קורט סומאק
- 1 כף דבש
- 1 כפית חומץ
- טבסקו לפי הטעם
אופן ההכנה:
- הכנת הפלאפל: מערבבים את כל המרכיבים ויוצרים קציצות.
- מגלגלים כל קציצה בביצה טרופה עם קטשופ ולאחר מכן טובלים בקמח מעורבב בפירורי לחם.
- מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה ומגישים לצד הרוטב.