מאפינס מלוחים רכים וקלים להכנה: רק לגרד את הירקות, לבחוש, להעביר לתנור ולהתענג.

 

אפשר להחליף את הקישואים והגזר בירקות אחרים שיש בבית, ואפשר לאפות בתבנית בקוטר 24 ס"מ כדי לקבל פשטידה גדולה (במקרה זה, האפייה תימשך 10-5 דקות נוספות).

 

  • עוד מתכונים בדוקים של חיה אילונה דר - בבלוג שלה, "יופי במטבח". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג

 

מרכיבים

12 מאפינס מלוחים בתבנית שקעים

 

  • 2 קישואים קלופים ומגוררים דק
  • 2 גזרים קלופים ומגוררים דק
  • 3 ביצים
  • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
  • 1/4 כוס קמח תירס
  • 1 גביע (200 גרם) יוגורט 3%
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
  • 1/4 כוס עירית חתוכה
  • 1 כף טימין יבש
  • 250 גרם גבינה בולגרית 5% מפוררת
  • 1/2 כוס גבינות קשות מגוררות, כמו אמנטל או קשקבל
  • מעט גבינת פרמזן מגוררת לפיזור על הפשטידה

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים קלות את התבנית.
  2. מניחים את הקישואים והגזר המגוררים במסננת במשך כ-15 דקות, להגרת נוזלים. מדי פעם סוחטים.
  3. מערבבים בקערה את הביצים, היוגורט והשמן. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהוא נטמע בבלילה. מוסיפים גם את הגבינות, הירקות והתבלינים ומערבבים קצרות.
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית ומפזרים מעל פרמזן.
  5. אופים כ-25 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים.