טארט יפהפה אבל פשוט להכנה, שממלא את הבית בשילוב משכר של ריחות קרמל, חומץ בלסמי ועגבניות צלויות. התענוג מובטח.
מרכיבים
מחבת בקוטר כ-25 ס"מ
- 50 גרם חמאה
- 1/2 3 כפות סוכר
- 1/2 חבילה בצק עלים מרודד, מופשר אבל קר
- כ-1/2 ק"ג עגבניות שרי
- כמה גבעולי תימין טריים
- מעט מלח
- מעט פלפל גרוס
- 2 כפות חומץ בלסמי
להגשה
- חופן גבינת פרמזן מגוררת או כמה פרוסות של גבינת עזים רכה
- מעט עלי טימין טריים
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- שמים את החמאה במחבת בקוטר כ-25 ס"מ שאפשר להכניס לתנור. ממיסים את החמאה על אש בינונית ומפזרים עליה 2.5 כפות מהסוכר. מבשלים כ-5 דקות, עד שהסוכר נמס לגמרי ומתקבל קרמל בגוון ענברי (הקפידו שהקרמל לא יהיה כהה יותר).
- מורידים את המחבת מהכיריים ומסדרים בה בצפיפות את העגבניות. מפזרים על העגבניות את הסוכר שנותר ומתבלים בעלי תימין, מלח ופלפל. מחזירים לכיריים ומבשלים כ-5 דקות על אש בינונית.
- יוצקים על העגבניות את החומץ הבלסמי ומבשלים כ-2 דקות נוספות.
- מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור לכ-15 דקות.
- מסירים את נייר האלומיניום ומכסים את העגבניות בבצק העלים. תוחבים את שולי הבצק בין העגבניות לדפנות המחבת.
- דוקרים את הבצק במזלג בכמה מקומות ואופים כ-20 דקות נוספות, עד שהבצק מזהיב היטב.
- מניחים לטארט לנוח כ-10 דקות. מניחים על המחבת צלחת הגשה והופכים בזהירות.
- אם נשארו במחבת נוזלים, יוצקים אותם על הטארט. מפזרים על הטארט מעט עלי תימין טריים וחופן גבינת פרמזן מגוררת או פרוסות גבינת עזים. מגישים מיד.
- עוד סרטוני מתכונים של שרה ליברמן - בערוץ שלה ביוטיוב. לחצו כאן כדי לעבור לערוץ