גם מי שאוהבים מאוד עוגות דבש עלולים להשתעמם בתקופת החגים, שבה העוגות האלה צצות על כל שולחן.

 

אבל זה לא חייב להיות ככה: במאמץ קטנטן אפשר לשדרג את עוגת הדבש הבסיסית, ולשלוח אותה בכל פעם לכיוון טעים אחר.

 

אז מה בדיוק עושים? כדי לענות על השאלה הזאת הזעקנו את הקונדיטורים אורן בקר ואבי ארביב, שמדגימים איך אפשר לקחת מתכון בסיסי אחד של עוגת דבש קלה ועסיסית – ולהוסיף לו טוויסטים שונים.

 

עוגת דבש קלה: מתכון בסיסי

 

אפשר להכין את עוגת הדבש הקלה הזאת רק לפי המתכון הבסיסי – ואפשר לשדרג אותה עם אחד מהרעיונות שבהמשך.

 

סירופ הסוכר אינו חובה, אך אם תברישו בו את העוגה היא תהיה לחה יותר, וגם תשמור על העסיסיות שלה במשך יותר זמן.

 

מרכיבים

2 תבניות אינגליש קייק בגודל כ-9X25 ס"מ

 

  • 2 כוסות +1 כף (300 גרם) קמח
  • 1 כף שטוחה אבקת סודה לשתייה
  • 1 כף שטוחה אבקת אפייה
  • 1 כפית גדושה קינמון
  • 1/2 כפית ציפורן
  • 1/2 כוס (170 גרם) דבש נוזלי
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 1/3 כוס (110 גרם) ריבת שזיפים או ריבה אדומה אחרת
  • 1/3 כוס + 1 כף (100 מ"ל) שמן
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר

 

לסירופ הסוכר (לא חובה)

  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר

 

לשימון התבניות

  • מעט חמאה או מרגרינה
  • מעט קמח

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים את התבניות בחמאה או במרגרינה, מקמחים אותן ומנערים את עודפי הקמח.
  2. מנפים את הקמח עם אבקת הסודה, אבקת האפייה, הקינמון והציפורן.
  3. בוחשים יחד בקערה את הדבש והביצים. ממשיכים לבחוש ומוסיפים, לפי הסדר, את המים, הריבה, השמן, הסוכר ותערובת הקמח. בוחשים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה (חשוב לבחוש כמה שפחות, כי עיבוד יתר יפגע באווריריות העוגה).
  4. יוצקים את הבלילה עד למחצית מגובהן של התבניות (חשוב לא לעבור את המחצית, כי העוגות תופחות מאוד בזמן האפייה).
  5. אופים כ-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש.
  6. מבשלים יחד את מרכיבי סירופ הסוכר עד שהסוכר נמס לגמרי. לאחר שהעוגות התקררו מעט מברישים אותן בסירופ (אפשר גם לצקת אותו עליהן באמצעות מצקת).

 

 

שדרוג 1:

עוגת דבש קלה עם שוקולד צ'יפס וחלבה

 

מכינים את תערובת העוגה באותו אופן, ולבסוף מוסיפים לה גם 100 גרם שוקולד צ'יפס. יוצקים לתבניות ומפזרים על כל עוגה 2-1 כפות שערות חלבה (אפשר גם להוסיף את החלבה לתערובת יחד עם השוקולד). אופים לפי ההוראות שבמתכון.

 

אם רוצים, אפשר לאפות את העוגות ב-2 תבניות בבקה בקוטר 20 ס"מ.

 

 

שדרוג 2:

עוגת דבש קלה עם תפוחים ואגסים מקורמלים

 

קולפים תפוח מזן גרני סמית ו-2 אגסים וחותכים לקוביות בגודל של כ-1X1 ס"מ. ממיסים במחבת כף חמאה או מרגרינה עם 2 כפות סוכר חום בהיר. מוסיפים את קוביות התפוחים והאגסים ומבשלים כ-4 דקות, תוך ערבוב, עד לקבלת צבע קרמלי זהוב. מוסיפים לבלילת העוגה, יוצקים לתבניות ואופים לפי ההוראות שבמתכון.

 

לחלופין, אפשר לאפות את העוגה בתבניות קאפקייקס (יתקבלו 10-8 יחידות). במקרה זה יש לאפות כ-25 דקות בלבד בתנור שחומם ל-150 מעלות.

 

 

שדרוג 3:

עוגת דבש קלה עם קראמבל קינמון

 

שמים בקערה 80 גרם חמאה או מרגרינה קרה, 2 כפות סוכר, 3/4 כוס (100 גרם) קמח ו-1 כפית קינמון. ממוללים הכל יחד בקצות האצבעות, עד שמתקבל בצק פירורי. מפזרים את הפירורים על בלילת העוגה שבתבניות ואופים לפי ההוראות שבמתכון.