סלט מושקע הוא בעיני חלק חשוב בכל ארוחה. מה שיפה בסלט שכזה הוא שלא צריך להשקיע זמן בהכנתו – חשוב רק לבחור מרכיבים מעניינים.
הסלט שלפניכם הוא בדיוק כזה: הוא טומן בחובו הפתעות, כמו תפוחים וגרגירי רימון, שעטופים היטב ברוטב סמיך עם דבש.
אפשר להגיש את הסלט מיד, אך טעמו מצוין גם לאחר יום.
>> עוד מתכונים בדוקים של חיה אילונה דר - בבלוג שלה, "יופי במטבח". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
מרכיבים
- 1 כרוב אדום קטן
- 1 תפוח מזן גרני סמית
- 1/4 כוס חמוציות
- 1/4 כוס גרגירי רימון
- חופן נבטי חמנייה
- 1/4 כוס צנוברים או גרעיני חמנייה קלויים או פקאן סיני
לרוטב
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/3 כוס חומץ
- 1/3 כוס רוטב סויה
- 1 כף דבש
אופן ההכנה
- שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות, עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך מעט. מקררים.
- חותכים את הכרוב לרצועות דקות ומעבירים לקערה .
- קולפים את התפוח, חותכים לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את החמוציות, גרגירי הרימון והנבטים.
- יוצקים על הסלט את הרוטב, מפזרים מעל את הצנוברים ומגישים.
- לעוד מתכוני סלטים - לחצו כאן