המתכון באדיבות ג'ף לואיס, השף של ביסטרו "ניקי רוז" בתל אביב.
מרכיבים
2 מנות
- שמן זית
- 1 בצל אדום קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
- 2 פלפל אדומים חתוכים לקוביות
- 2 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות
- קורט כמון
- מלח
- פלפל שחור טחון
- 600 גרם (1/2 2 כוסות) עגבניות מרוסקות
- 4 נקניקיות מרגז
- 4 ביצים
אופן ההכנה
- מחממים במחבת מעט שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא משחים.
- מוסיפים את השום והצ'ילי ומטגנים 4 דקות תוך ערבוב.
- מנמיכים לאש קטנה ומוסיפים את הפלפלים, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומבשלים כ-20 דקות, עד שמתקבל רוטב סמיך למדי. בזמן שהירקות מתבשלים מכינים את הנקניקיות: משמנים מחבת עם מעט שמן זית ומחממים היטב על אש גבוהה. מוסיפים את הנקניקיות ומטגנים אותן כמה דקות מכל צדיהן, עד שהן משחימות.
- לאחר שהרוטב הסמיך יוצרים בתוכו בעזרת כף גומות ושוברים לתוכן את הביצים. מבשלים עד לדרגת העשייה הרצויה.
- מניחים את נקניקיות המרגז מעל התבשיל, ואם רוצים מקשטים בפטרוזיליה קצוצה או בבצל ירוק קצוץ. מגישים עם לחם טרי.