פסטה קלילה וטעימה. אני השתמשתי בשעועית ירוקה, אבל אפשר להחליף אותה בכל ירק ירוק אחר, כמו זוקיני, אספרגוס או אפונה.
מרכיבים
4 מנות
- 500 גרם פסטה
- 300 גרם שעועית ירוקה טרייה (או קפואה שהופשרה מעט)
- 3-2 כפות שמן זית
- 1 שן שום
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- 1/4 כוס (60 מ"ל) יין לבן
- מיץ מ-1/2 לימון
- מלח
- פלפל שחור טחון
להגשה
- גבינת פרמזן מגוררת
- אפשרות: עלי נענע
אופן ההכנה
- אם משתמשים בשעועית טרייה, חולטים אותה 5-4 דקות במים רותחים עם מלח (אפשר באותו הסיר שבו נכין אחר-כך את הפסטה). אם משתמשים בשעועית קפואה, אפשר לדלג על החליטה.
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- מחממים במחבת את שמן הזית. מוסיפים את שן השום וגרידת הלימון ומטגנים קצרות, עד שעולה מהמחבת ריח של לימון.
- מוסיפים את השעועית ומקפיצים עד שהיא משחימה מעט.
- מוסיפים את היין ומבשלים עד שרובו מתאדה. מוסיפים את מיץ הלימון, מתבלים במלח ובפלפל ומוציאים מהמחבת את שן השום.
- מוסיפים את הפסטה ומבשלים כחצי דקה-דקה, עד שהרוטב עוטף אותה היטב (אם צריך, מוסיפים למחבת כף או שתיים ממי בישול הפסטה).
- מעבירים לצלחות, מפזרים מעל גבינת פרמזן מגוררת (וגם עלי נענע, אם רוצים) ומגישים מיד.
- רומי אטינגולד היא בעלת מעדניית הפסטות Romina e La Cucina שבתל מונד, ומעבירה סדנאות להכנת פסטה.
לבלוג שלה, שבו מתכונים איטלקיים אותנטיים – לחצו כאן