הם רצו תפוחי אדמה בתנור, אני רציתי רק תוספת של ירק. בצ'יק-צ'ק נולדה תוספת ששימחה את כולם, ורק אציין שהכרובית שלי התחסלה יותר מהר מתפוחי האדמה שלהם, ולא רק על ידי!

 

>> מרילין איילון היא בעלת בלוג האוכל Ma Blogeria ומחברת הספר שבוע במטבח של מרילין בהוצאת מייזליק ספרים

 

מרכיבים

8 מנות

 

  • 1 כרובית מופרדת לפרחים גדולים
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים
  • 1 בצל פרוס
  • 2 עלי דפנה
  • 1 כף שטוחה שום כתוש
  • 1 כפית טורשי (תערובת תבלינים לחמוצים) או אבקת קארי
  • 2 כפות שמן
  • 1/4 כוס מים
  • מלח
  • פלפל שחור טחון

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. שמים בקערה גדולה את הכרובית, תפוחי האדמה, הבצל ועלי הדפנה.
  3. מערבבים בכלי קטן את השום, הטורשי, השמן, המים מלח ופלפל.
  4. יוצקים את תערובת התבלינים על הירקות ומערבבים עד שהם מצופים היטב. מעבירים לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים ומעט שזופים.
  5. מגישים עם כוסברה או פטרוזיליה.