מרכיבים
כ-25 יחידות
- 250 גרם חמאה רכה
- 1 ביצה
- 350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח
- 1/2 1 כפיות (10 גרם) מלח
- 1 כפית פפריקה
- 12.5 גרם (1/4 קובייה) שמרים טריים מומסים בכף מים
- 80 גרם (3/4 כוס) גבינה צהובה מגוררת
לציפוי
- 1 ביצה טרופה
- 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
- תערובת של פלפל שחור, פפריקה, ציפורן ומלח ים
אופן ההכנה
- מקרימים יחד את החמאה והביצה במיקסר עם וו גיטרה.
- ממשיכים לעבד ומוסיפים, לפי הסדר, את הקמח, המלח, הפפריקה, השמרים והגבינה. מערבלים במהירות בינונית כ-2 דקות, עד ליצירת בצק אחיד.
- יוצרים מהבצק כדור, משטחים אותו ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקרר לשעתיים.
- מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מרדדים את הבצק לריבוע בעובי של כ-2 ס"מ. חותכים את הבצק ל-25 ריבועים ומניחים בתבנית.
- מברישים את הריבועים בביצה טרופה ומפזרים עליהם גבינה צהובה מגוררת ומעט מתערובת התבלינים.
- אופים כ-25 דקות, עד שהריבועים מזהיבים. חשוב לא לאפות יותר מדי, כדי שהבצק לא יתייבש.
גיוון
- במקום תערובת התבלינים אפשר לפזר על הריבועים זיתים או למרוח אותם בפסטו.
- שף-קונדיטור אורן בקר מנהל את אורן בקר - סדנאות שף
ואת קונדיטוריית "אורן בקר בוטיק" במתחם שרונה בתל אביב