מי אמר שפרעצלים צריכים להיות מלוחים? קיבלתי מדודתי, שהיא אופה מדהימה, מתכון לבייגלס מלוחים – וכמו תמיד אצלי, החלטי להכניס בו שינויים. הפכתי את הבייגלים למתוקים, הוספתי שברי שוקולד מריר ולבן, והתוצאה היתה מאפים רכים וטעימים במיוחד.
>> עוד מתכונים מצוינים של ענבל רובין - בבלוג שלה, "מתוקים ומאפים". לחצו כאן כדי לעבור לבלוג
צפו: כך מעצבים פרעצלים
מרכיבים
25-20 יחידות
לפרעצלים
- 370 מ"ל (1/2 1 כוסות ועוד 1 כף) מים חמימים
- 25 גרם (1/2 קובייה) שמרים טריים או 1/2 שקית שמרית או 1 כף שמרים יבשים
- 115 גרם חמאה מומסת
- 2 ביצים
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
- 700 גרם (5 כוסות) קמח
- קורט מלח
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ או שוקולד צ'יפס
- 100 גרם שבבי שוקולד לבן קצוץ או שוקולד צ'יפס לבן
לציפוי
- 1 ביצה טרופה
- סוכר
- 50 גרם חמאה מומסת
להגשה
- סירופ מייפל
- סירופ שוקולד
אופן ההכנה
- שמים בקערת המיקסר את המים, השמרים, החמאה המומסת, הביצים והסוכר. מערבלים כחצי דקה.
- מוסיפים את הקמח והמלח בבת אחת ולשים כ-5 דקות (אם הבצק דביק מדי, אפשר להוסיף עוד כ-3 כפות קמח). מוסיפים את שבבי השוקולד ולשים עוד כמה שניות.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ויוצרים ממנו 25-20 כדורים שווים בגודלם.
- יוצרים מכל כדור בצק "נחש" באורך של כ-20 ס"מ ובקוטר של 1 ס"מ. מעצבים צורה של בייגל: יוצרים עם הנחש צורת קשת שצדה הפתוח פונה אליכם; מצליבים את שני קצוות הקשת, מסובבים אותם סביב עצמם ומצמידים למרכז הקשת. מהדקים.
- מניחים את הבייגלים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מכסים ומתפיחים כ-30 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- מברישים את הבייגלים בביצה ומפזרים עליהם סוכר. אופים 20-15 דקות, עד להזהבה.
- מיד עם יציאתם מהתנור מברישים את הבייגלים בחמאה המומסת. מניחים להם להצטנן מעט, יוצקים עליהם סירופ מייפל או סירופ שוקולד ומגישים.