מרכיבים
4 מנות תוספת או 2 מנות גדולות
לסלט
- 400 גרם (קצת פחות מ-3 כוסות) בורגול
- 3 מלפפונים
- 2 עגבניות
- 1/2 בצל
- 1 צרור נענע
- 1 צרור פטרוזיליה
- 1 צרור כוסברה
- 120 גרם (3/4 כוס) תערובת פירות יבשים
- 2 כפות גרם פיסטוקים גרוסים
לוויניגרט הרימונים
- 200 מ"ל (3/4 כוס ועוד 1 כף) שמן זית
- 160 מ"ל (2/3 כוס) רכז רימונים
- 80 מ"ל (1/3 כוס) מיץ לימון
- 80 מ"ל (1/3 כוס) חומץ
- 2 כפיות סוכר
- 1 שן שום כתושה
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- משרים את הבורגול במים רותחים במשך 15-10 דקות, עד שהוא מתרכך. מסננים.
- קוצצים את הירקות לקוביות בגודל בינוני, ואת עשבי התיבול דק.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט, למעט הפיסטוק.
- שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב.
- יוצקים את הרוטב על הסלט ומקשטים בפיסטוק הטחון. מגישים מיד.
- שף גיל גלר אחראי על התפריט בפאב ארץ עיר
בתל אביב