מרכיבים
פיצה אישית גדולה
- 1/2 כוס (60 גרם) קמח מלא
- 1/2 כוס (60 גרם) קמח שיפון
- 1/4 כפית אבקת אפייה
- 1/3 כפית מלח
- 3 כפות שמן זית
- 5 כפות מים
- רוטב עגבניות מוכן
- גבינה צהובה דלת שומן מגוררת
- עלי בזיליקום טריים (לא חובה)
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה את שני סוגי הקמח עם אבקת האפייה. מוסיפים את המלח, השמן והמים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
- מפזרים מעט קמח על משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעיגול דק. מניחים בתבנית ואופים במשך 10 דקות.
- מוציאים את הבצק מהתנור ומניחים על רשת התנור. מורחים ברוטב עגבניות, מפזרים מעל גבינה צהובה ואופים 15-10 דקות נוספות.