הקפונטה הוא מקור גאווה לסיציליאנים: מנה חמוצה-מתוקה המבוססת על חצילים, פלפלים ועגבניות – מיטב חומרי הגלם מהאי שטוף השמש שלהם.
נהוג להגיש אותה קרה כאנטיפסטי וחמה או פושרת כתוספת למנה העיקרית, ואני גם אוהבת להוסיף אותה כרוטב לפסטה. בעצם למה לא?
>> רומי אטינגולד היא בעלת מעדניית הפסטות Romina e La Cucina שבתל מונד, ומעבירה סדנאות להכנת פסטה . לבלוג שלה, שבו מתכונים איטלקיים אותנטיים – לחצו כאן
מרכיבים
4 מנות
- 1 בצל קטן
- 2 חצילים
- 3 פלפלים (רצוי ב-3 צבעים שונים)
- 1 עגבנייה בשלה
- 3-2 כפות שמן זית
- חופן זיתי קלמטה (אפשר גם זיתים ירוקים)
- 1 כפית צלפים (למי שאוהב)
- 1 כף סוכר
- 1/2 כוס חומץ בן יין איכותי
- מלח
- פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- קוצצים דק את הבצל. חותכים את החצילים, הפלפלים והעגבנייה לקוביות גסות (מומלץ להמליח את החצילים, לתת להם להגיר נוזלים כשעה ואז לנגב אותם עם מגבת נייר).
- מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את החצילים והפלפלים, ומקפיצים על אש בינונית כ-10 דקות.
- מוסיפים את העגבניות, הזיתים והצלפים, ומבשלים יחד כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את הסוכר, החומץ, מלח ופלפל לפי הטעם, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כמה דקות עד שהחומץ מתאדה.
- מגישים חם עם פסטה, פושר כתוספת או קר על טוסטים.