הקפונטה הוא מקור גאווה לסיציליאנים: מנה חמוצה-מתוקה המבוססת על חצילים, פלפלים ועגבניות – מיטב חומרי הגלם מהאי שטוף השמש שלהם.

 

נהוג להגיש אותה קרה כאנטיפסטי וחמה או פושרת כתוספת למנה העיקרית, ואני גם אוהבת להוסיף אותה כרוטב לפסטה. בעצם למה לא?

 

>> רומי אטינגולד היא בעלת מעדניית הפסטות Romina e La Cucina שבתל מונד, ומעבירה סדנאות להכנת פסטה . לבלוג שלה, שבו מתכונים איטלקיים אותנטיים – לחצו כאן

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 1 בצל קטן
  • 2 חצילים
  • 3 פלפלים (רצוי ב-3 צבעים שונים)
  • 1 עגבנייה בשלה
  • 3-2 כפות שמן זית
  • חופן זיתי קלמטה (אפשר גם זיתים ירוקים)
  • 1 כפית צלפים (למי שאוהב)
  • 1 כף סוכר
  • 1/2 כוס חומץ בן יין איכותי
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה

  1. קוצצים דק את הבצל. חותכים את החצילים, הפלפלים והעגבנייה לקוביות גסות (מומלץ להמליח את החצילים, לתת להם להגיר נוזלים כשעה ואז לנגב אותם עם מגבת נייר).
  2. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את החצילים והפלפלים, ומקפיצים על אש בינונית כ-10 דקות.
  3. מוסיפים את העגבניות, הזיתים והצלפים, ומבשלים יחד כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את הסוכר, החומץ, מלח ופלפל לפי הטעם, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כמה דקות עד שהחומץ מתאדה.
  4. מגישים חם עם פסטה, פושר כתוספת או קר על טוסטים.