אוזני המן מבצק שוקולד במילוי שוקולד ואגוזי פקאן מסוכרים

 

מרכיבים

30 יחידות

 

לבצק

  • 150 גרם חמאה רכה
  • 2/3 כוס (90 גרם) אבקת סוכר
  • 2 כפות שקדים טחונים
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית גרידת לימון
  • 1 ביצה גדולה טרופה
  • 2/3 1 כוסות (200 גרם) קמח
  • 5 כפות (55 גרם) אבקת קקאו כהה
  • קורט מלח

 

למלית

  • 200 גרם (2/3 כוס) ממרח שוקולד מריר ("השחר", למשל)
  • 50 גרם (1/2 כוס) אגוזי פקאן מסוכרים קצוצים גס

 

אופן ההכנה

 

הבצק

  1. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון). מערבבים קצרות את החמאה עם אבקת הסוכר והשקדים הטחונים.
  2. מוסיפים את תמצית הווניל, קליפת הלימון והביצה ומערבלים עד שהן נטמעות בתערובת.
  3. מנפים לקערה את הקמח, אבקת הקקאו וקורט מלח ומערבלים במהירות נמוכה רק עד ליצירת בצק אחיד. יש להימנע מלישת יתר, שתפגע בפריכות הבצק.
  4. מוציאים את הבצק מהמערבל, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות (אפשר גם להקפיא את הבצק לשימוש עתידי ולהפשירו במקרר יום לפני השימוש).

 

המלית והאפייה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מערבבים את ממרח השוקולד עם אגוזי הפקאן המסוכרים.
  3. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ בעזרת מיקד או כוס.
  4. מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית. מקפלים את הבצק מעל המלית משלושה כיוונים, כך שנוצרת צורת משולש והמלית מבצבצת במרכז. מהדקים היטב את קצוות הבצק כדי שלא ייפתחו באפייה.
  5. מעבירים את אוזני ההמן לתבנית ואופים כ-15 דקות, עד שהן מזהיבות.
  6. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום.

 

 

אוזני המן מבצק פיסטוק במילוי קרמל עם בננות ותפוחים מיובשים

 

מרכיבים

30 יחידות

 

לבצק

  • 150 גרם חמאה רכה
  • 2/3 כוס (90 גרם) אבקת סוכר
  • 2 כפות שקדים טחונים
  • 1 כף מחית פיסטוק (להשיג בחנויות לבישול ואפייה)
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית גרידת לימון
  • 1 ביצה גדולה טרופה
  • 2 כוסות (255 גרם) קמח
  • קורט מלח

 

למלית

  • 25 גרם (2 כפות) סוכר
  • 2 כפות חמאה
  • 50 גרם (1/2 2 כפות) דבש
  • 160 מ"ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה 38% שומן
  • 2 כפות תפוחים מיובשים קצוצים
  • 2 כפות בננות מיובשות קצוצות

 

אופן ההכנה

 

הבצק

  1. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון). מערבבים קצרות את החמאה עם אבקת הסוכר, השקדים הטחונים ומחית הפיסטוק.
  2. מוסיפים את תמצית הווניל, קליפת הלימון והביצה ומערבלים עד שהן נטמעות בתערובת.
  3. מנפים את הקמח וקורט מלח לתוך הקערה ומערבלים במהירות נמוכה רק עד ליצירת בצק אחיד. יש להימנע מלישת יתר, שתפגע בפריכות הבצק.
  4. מוציאים את הבצק מהמערבל, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות (אפשר גם להקפיא את הבצק לשימוש עתידי ולהפשירו במקרר יום לפני השימוש).

 

המלית

  1. שמים בסיר קטן את הסוכר, הדבש והחמאה. מחממים כמה דקות על אש בינונית, תוך בחישה, עד שכל המרכיבים נמסים ומתקבל קרמל בצבע מהגוני. בינתיים מחממים את השמנת בסיר נוסף או במיקרוגל.
  2. מוסיפים לסיר את השמנת החמה בהדרגה, תוך בחישה, ומערבבים עד שמתקבל טופי אחיד.
  3. מוסיפים את הבננות והתפוחים הקצוצים ומערבבים למלית אחידה. מורידים מהאש ומצננים היטב.

 

העיצוב והאפייה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ בעזרת מיקד או כוס.
  3. מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית. מקפלים את הבצק מעל המלית משלושה כיוונים, כך שנוצרת צורת משולש והמלית מבצבצת במרכז. מהדקים היטב את קצוות הבצק כדי שלא ייפתחו באפייה.
  4. מעבירים את אוזני ההמן לתבנית ואופים כ-15 דקות, עד שהן מזהיבות.
  5. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום.

 

 

אוזני המן במלית קוקוס ופירות אקזוטיים

 

מרכיבים

30 יחידות

 

לבצק

  • 150 גרם חמאה רכה
  • 2/3 כוס (90 גרם) אבקת סוכר
  • 2 כפות שקדים טחונים
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית גרידת לימון
  • 1 ביצה גדולה טרופה
  • 2 כוסות (255 גרם) קמח
  • קורט מלח

 

למלית

  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב קוקוס
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • מיץ מ-1לימון
  • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
  • 1 כף דבש
  • 20 גרם חמאה
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 1 כוסות (120 גרם) קוקוס יבש
  • 1 כף אננס מיובש חתוך לקוביות
  • 1 כף קליפות תפוז מסוכרות חתוכות לקוביות

 

אופן הכנה

 

הבצק

  1. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון). מערבבים קצרות את החמאה עם אבקת הסוכר והשקדים הטחונים.
  2. מוסיפים את תמצית הווניל, קליפת הלימון והביצה ומערבלים עד שהן נטמעות בתערובת.
  3. מנפים את הקמח וקורט מלח לתוך הקערה ומערבלים במהירות נמוכה רק עד ליצירת בצק אחיד. יש להימנע מלישת יתר, שתפגע בפריכות הבצק.
  4. מוציאים את הבצק מהמערבל, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות (אפשר גם להקפיא את הבצק לשימוש עתידי ולהפשירו במקרר יום לפני השימוש).

 

המלית

  1. שמים בסיר קטן את חלב הקוקוס, הסוכר, מיץ הלימון, קליפת הלימון, הדבש, החמאה והקינמון. מביאים לרתיחה ומוסיפים את הקוקוס. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כמה דקות, תוך בחישה, עד שהקוקוס סופג את הנוזלים.
  2. מסירים מהאש, מוסיפים את קוביות האננס וקליפות הלימון, מערבבים ומצננים היטב.

 

העיצוב והאפייה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ בעזרת מיקד או כוס.
  3. מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית. מקפלים את הבצק מעל המלית משלושה כיוונים, כך שנוצרת צורת משולש והמלית מבצבצת במרכז. מהדקים היטב את קצוות הבצק כדי שלא ייפתחו באפייה.
  4. מעבירים את אוזני ההמן לתבנית ואופים כ-15 דקות, עד שהן מזהיבות.
  5. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום.

 

 

אוזני המן במילוי אגוזי מלך, קינמון ולימון

 

מרכיבים

30 יחידות

 

לבצק

  • 150 גרם חמאה רכה
  • 2/3 כוס (90 גרם) אבקת סוכר
  • 2 כפות שקדים טחונים
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית גרידת לימון
  • 1 ביצה גדולה טרופה
  • 2/3 1 כוסות (200 גרם) קמח
  • 5 כפות (55 גרם) אבקת קקאו כהה
  • קורט מלח

 

למלית

  • 250 גרם (1/2 2 כוסות) אגוזי מלך קצוצים דק
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 2 כפות שטוחות קינמון
  • 1 כפית קליפת לימון או ליים מגוררת דק
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 50 גרם (1/2 2 כפות) דבש
  • 80 מ"ל (1/3 כוס) מים

 

אופן ההכנה

 

הבצק

  1. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון). מערבבים קצרות את החמאה עם אבקת הסוכר והשקדים הטחונים.
  2. מוסיפים את תמצית הווניל, קליפת הלימון והביצה ומערבלים עד שהן נטמעות בתערובת.
  3. מנפים לקערה את הקמח, אבקת הקקאו וקורט מלח ומערבלים במהירות נמוכה רק עד ליצירת בצק אחיד. יש להימנע מלישת יתר, שתפגע בפריכות הבצק.
  4. מוציאים את הבצק מהמערבל, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות (אפשר גם להקפיא את הבצק לשימוש עתידי ולהפשירו במקרר יום לפני השימוש).

 

המלית

  1. מוסיפים את כל מרכיבי המלית לקערה תוך ערבוב, לפי סדר הופעתם ברשימה. מערבבים עד לקבלת מלית אחידה.
  2. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים.

 

העיצוב והאפייה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ בעזרת מיקד או כוס.
  3. מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית. מקפלים את הבצק מעל המלית משלושה כיוונים, כך שנוצרת צורת משולש והמלית מבצבצת במרכז. מהדקים היטב את קצוות הבצק כדי שלא ייפתחו באפייה.
  4. מעבירים את אוזני ההמן לתבנית ואופים כ-15 דקות, עד שהן מזהיבות.
  5. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום.

 

 

אוזני המן קלאסיות במילוי פרג

 

מרכיבים

30 יחידות

 

לבצק

  • 150 גרם חמאה רכה
  • 2/3 כוס (90 גרם) אבקת סוכר
  • 2 כפות שקדים טחונים
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית גרידת לימון
  • 1 ביצה גדולה טרופה
  • 2 כוסות (255 גרם) קמח
  • קורט מלח

 

למלית

  • 1/2 כוס (120 גרם) חלב
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
  • 1 כף דבש
  • 20 גרם חמאה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קינמון120
  • 1/2 1 כוסות (120 גרם) פרג טחון טרי
  • 50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך קצוצים גס

 

אופן ההכנה

 

הבצק

  1. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה (אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון). מערבבים קצרות את החמאה עם אבקת הסוכר והשקדים הטחונים.
  2. מוסיפים את תמצית הווניל, קליפת הלימון והביצה ומערבלים עד שהן נטמעות בתערובת.
  3. מנפים את הקמח וקורט מלח לתוך הקערה ומערבלים במהירות נמוכה רק עד ליצירת בצק אחיד. יש להימנע מלישת יתר, שתפגע בפריכות הבצק.
  4. מוציאים את הבצק מהמערבל, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות (אפשר גם להקפיא את הבצק לשימוש עתידי ולהפשירו במקרר יום לפני השימוש).

 

המלית

  1. שמים בסיר קטן את כל מרכיבי המלית, למעט הפרג והאגוזים. מביאים לרתיחה ומוסיפים את הפרג. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כמה דקות, תוך בחישה, עד שהפרג סופג את הנוזלים.
  2. מסירים מהאש, מוסיפים את האגוזים ומערבבים. מצננים היטב.

 

העיצוב והאפייה

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 4 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ בעזרת מיקד או כוס.
  3. מניחים במרכז כל עיגול כפית ממלית הפרג. מקפלים את הבצק מעל המלית משלושה כיוונים, כך שנוצרת צורת משולש והמלית מבצבצת במרכז. מהדקים היטב את קצוות הבצק כדי שלא ייפתחו באפייה.
  4. מעבירים את אוזני ההמן לתבנית ואופים כ-15 דקות, עד שהן מזהיבות.
  5. מצננים היטב ושומרים בכלי אטום.

   

  • שף-קונדיטור אורן בקר מנהל את אורן בקר - סדנאות שף ואת קונדיטוריית אורן בקר בוטיק במתחם שרונה בתל אביב