מרכיבים
- שמן לטיגון
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 500 גרם בשר טחון (הודו, בקר או עוף – אני השתמשתי בהודו אדום)
- 2 כוסות אורז לבן
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (אפשר לוותר אם מכינים לילדים)
- 4 כפות רסק עגבניות
- 1 כף גדושה סילאן
- 1 כפית גדושה אבקת מרק
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 3 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים כ-3 דקות, תוך ערבוב, עד שהוא משנה צבעו ללבן. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הפטרוזיליה, רסק העגבניות והתבלינים. מערבבים היטב ומוסיפים 3 כוסות מים רותחים. מערבבים ומכסים.
- מבשלים על אש נמוכה 20 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה 10 דקות נוספות.