המתכונים באדיבות רשת "מקס ברנר".
שוקולד חם סמיך במיוחד
מרכיבים
6 מנות
- 1/2 3 כוסות חלב
- 2 כפות קורנפלור
- 1/2 כוס סוכר
- 2 חלמונים גדולים
- 1 מקל וניל חצוי לאורכו או 1 כפית תמצית וניל
- 1/3 1 כוס (200 גרם) שוקולד מריר קצוץ
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
אופן ההכנה
- מוזגים 1/2 כוס מהחלב לסיר בינוני ומנפים מעל את הקורנפלור. טורפים עד שהקורנפלור נטמע בחלב. מוסיפים את הסוכר והחלמונים וממשיכים לטרוף עד לקבלת בלילה אחידה.
- שמים בסיר קטן בעל תחתית עבה 2 כוסות מהחלב ואת מקל הווניל. מביאים לרתיחה עדינה ומסירים מהאש. מוציאים את מקל הווניל, מגרדים מתוכו את הגרגירים לתוך החלב ואת המקל שומרים בצד.
- מוסיפים את החלב החם לבלילת החלמונים בזרם דק, תוך כדי ערבוב בלתי פוסק במטרפה. מוסיפים לסיר את מקל הווניל, מניחים על הכיריים מעל להבה בינונית-נמוכה ומבשלים כמה דקות, תוך בחישה מתמדת, עד שהבלילה מגיעה לרתיחה. מסירים מהאש ומסננים במסננת מתכת דקה לתוך קערה.
- מוסיפים לבלילה את השוקולד המריר. מביאים את כוס החלב הנותרת לרתיחה ומוסיפים גם אותה לבלילה. מחכים כדקה ומערבבים עד שהשוקולד נמס ומתקבל נוזל חלק.
- מקציפים את השמנת לקצפת רכה.
- יוצקים את משקה השוקולד החם לכוסות או למרקיות ומעטרים בקצפת. מגישים מיד.
גיוונים
- במקום בווניל (או בנוסף לו) אפשר להשתמש בתבלינים אחרים, כמו קינמון או ג'ינג'ר.
- אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב או לבן. במקרה שכזה כדאי להשתמש בכ-1/4 כוס סוכר בלבד.
צ'אי שוקולד לבן
מרכיבים
4 מנות
- 1/2 כוס חלב 3% שומן
- 1/2 2 כוסות (375 גרם) שוקולד לבן קצוץ
- 4 שקיות צ'אי
- 2 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה
- שמים את החלב בסיר קטן ומביאים לרתיחה. שמים את השוקולד בקערה חסינת חום ויוצקים עליו את החלב החם. מחכים כדקה ומערבבים, עד שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת חלקה.
- חולטים את שקיות התה במים במשך 4 דקות. מוציאים את השקיות, מוסיפים את השוקולד לתה וטורפים היטב. מגישים מיד.